NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Κοινοπραξία 1 δις ευρώ από Daimler και BMW - Ο ρόλος της Beat

Κοινοπραξία 1 δις ευρώ από Daimler και BMW - Ο ρόλος της Beat
22_02_2019 | 14:07 22_02_2019 | 14:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Daimler ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν 1 δις ευρώ για τη δημιουργίας μιας νέας κοινοπραξίας γύρω από τον συνδυασμό και την επέκταση των υπηρεσιών κινητικότητας που προσφέρουν.

«Συνδυάζουμε τη δύναμη και την εμπειρία 14 επιτυχημένων εμπορικών σημάτων και επενδύουμε περισσότερα από 1 δισ. ευρώ για να δημιουργήσουμε έναν νέο παίκτη στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά αστικής κινητικότητας», δήλωσε ο Dieter Zetsche, διευθύνων σύμβουλος της Daimler.

Οι δύο κατασκευαστές θα οργανώσουν τις επιχειρήσεις τους γύρω από πέντε κοινοπραξίες. Οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για επιβατικά αυτοκίνητα, να κλείνουν θέσεις πάρκινγκ και σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να σχεδιάζουν διαδρομές, συνδυάζοντας εναλλακτικές λύσεις, όπως δημόσιες μεταφορές και ενοικιάσεις ποδηλάτων.

Σε δήλωση επί του θέματος προχώρησε και ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και CEO της Beat. Όπως αναφέρει «ο κύριος μέτοχος της Beat, η Daimler AG, ενώνει τις δυνάμεις της με τo BMW Group για να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία στον χώρο των μετακινήσεων. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για εμάς. Η ΒΕΑΤ είναι πολύ περήφανη που γίνεται μέρος αυτής της νέας οικογένειας, δύο χρόνια ακριβώς μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς μας από τη Daimler.

Στη ΒΕΑΤ δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε λειτουργικό επίπεδο ή στην εμπορική ονομασία. Αυτό που αλλάζει, είναι ότι με την από κοινού υποστήριξη των στρατηγικών επενδυτών μας BMW και Daimler, θα έχουμε πλέον μία ακόμα καλύτερη βάση για μελλοντική ανάπτυξη. Στη Λατινική Αμερική, επίκεντρο της επέκτασής μας, αυτή η συγχώνευση θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη στρατηγική ανάπτυξης και να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία και μάρκετινγκ. Η ΒΕΑΤ έχει σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, 250.000 συνεργαζόμενους οδηγούς και αναπτύσσεται ταχύτατα σε Περού, Χιλή και Κολομβία. Αυτό το μήνα λανσάραμε με επιτυχία την υπηρεσία μας στο Μεξικό και σκοπεύουμε να επεκταθούμε σε περισσότερες πόλεις μέσα στο 2019».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr