NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της ΓΣΕΒΕΕ

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της ΓΣΕΒΕΕ

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Η εορταστική αυτή εκδήλωση με θέμα «100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ & μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Με την εκδήλωση αυτή στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί σημαντικό ελληνικό, βαλκανικό και ευρωπαϊκό κέντρο επιχειρηματικότητας, η ΓΣΕΒΕΕ επέλεξε να ανοίξει την αυλαία των ποικίλων και πολύμορφων παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουν σε ολόκληρη την χώρα κατά τη διάρκεια του 2019.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, εκπρόσωποι κομμάτων, υποψήφιοι δήμαρχοι, πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, ο δ/νων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου, οι πρόξενοι της Αλβανίας και της Κύπρου, οι πρόεδροι Ομοσπονδιών και Σωματείων της ΓΣΕΒΕΕ, βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα μαζί με τους συνδικαλιστές επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους τιμώντας με την παρουσία τους τη ΓΣΕΒΕΕ και αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των συνδικαλιστών μελών της στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι μέσω των χαιρετισμών και παρεμβάσεων εξήραν τον ρόλο της ΓΣΕΒΕΕ και τη σημασία των μικρών επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία.

Η ΓΣΕΒΕΕ μετρά έναν ολόκληρο αιώνα «θεσμικής παρουσίας και δράσης» τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, υπογραμμίζοντας πως η ιστορία των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων είναι «δεμένη» με σημαντικούς σταθμούς της χώρας και του έθνους. Τα μέλη των διοικήσεων της Συνομοσπονδίας και οι επαγγελματίες, ανέκαθεν στέκονταν στο πλευρό της Δημοκρατίας και το ίδιο κάνουν και σήμερα «παρά την κρίση και την καταστροφή της μνημονιακής περιόδου, που άφησε βαθιές πληγές στο σώμα και την ψυχή των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων. Εμείς συνεχίζουμε αντιπαλεύοντας την απαισιοδοξία, τη μιζέρια και τις θεωρίες της Ελλάδας που δεν παράγει τίποτα» είπε και κατέληξε λέγοντας «κάνουμε ένα βήμα στον επόμενο αιώνα της ιστορίας μας και είμαι αισιόδοξος, μέσα στην καταχνιά των καιρών, ότι υπάρχει ελπίδα που μπορεί να γίνει πράξη»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Κουράσης, παρουσιάζοντας το ετήσιο πρόγραμμα εορτασμού για τα 100 Χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε πως οι εκδηλώσεις έχουν διττό προσανατολισμό, από τη μια να προβάλουν την ιστορία της Συνομοσπονδίας που άφησε το στίγμα της όλα αυτά τα χρόνια στις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας, από την άλλη, μέσω επίκαιρων ερευνών εκθέσεων και συνεδρίων, να αποτυπώσουν τη σημερινή κατάσταση των μικρών επιχειρήσεων που η ΓΣΕΒΕΕ εκπροσωπεί στην Ελλάδα, χαράσσοντας μια βιώσιμη στρατηγική για το μέλλον.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης υπογράμμισε ότι «όσα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και όσα θα ακουστούν σε αυτές τις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν σε πολλές πόλεις πανελλαδικά, θα αποτελέσουν μια ισχυρή παρακαταθήκη για την πορεία της μικρομεσαίας επιχείρησης στη χώρα και κυρίως μια ισχυρή παρακαταθήκη για να καταγράψουμε με πιο ουσιαστικό και πιο επιθετικό τρόπο, το μέλλον του επιχειρείν στην Ελλάδα».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Κώστας Παλούκης φώτισε πτυχές της ιστορίας της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Οικονομικής Ιστορίας του ΑΠΘ, Αλέξανδρος Δάγκας με την εισήγηση του συνέβαλλε στον προβληματισμό για το ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα στην ελληνική ιστορία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και παρεμβάσεις παλαιών συνδικαλιστών της ΓΣΕΒΕΕ, αναδεικνύοντας τη διαχρονική συμβολή του συνδικαλισμού των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων όπως και τη σημασία των αξιών της αλληλεγγύης και της ενότητας τόσο στην εξέλιξη των επαγγελμάτων όσο και στην κοινωνική και οικονομική συνοχή της χώρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr