NEWSFLASH...
Franchise
ανάγνωση

Πώς να αποφύγετε 7 συνηθισμένα λάθη που κάνει κάποιος πριν ξεκινήσει ένα franchise!

Πώς να αποφύγετε 7 συνηθισμένα λάθη που κάνει κάποιος πριν ξεκινήσει ένα franchise!

​Η απόκτηση ενός franchise και η ενασχόληση με την επιχειρηματικότητα μέσω αυτής της οδού φαντάζει, για πολλούς, ως μια ιδανική λύση. Υπάρχουν όμως κάποια κοινά λάθη που κάνουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο τομέα. Μάθετε πώς θα τα αποφύγετε.

Βάζοντας τα κέρδη πριν από κάθε τι άλλο: Αν και είναι σαφές πως μια επιχείρηση θα πρέπει να βγάζει κέρδος για να καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία της, οι περισσότεροι ξεκινούν την αναζήτηση ενός franchise με βάση το πόσο χρήματα μπορεί να τους προσφέρει. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως η ενασχόληση με έναν κλάδο που σας ενδιαφέρει έχει τη δική του σημασία, καθώς θα σας βοηθήσει να σταθείτε «όρθιος» στα πιθανά εμπόδια και να αποτελέσετε έμπνευση για το προσωπικό σας.

Υποτιμώντας τα κόστη: Η αρχική τιμή που μπορεί να σας παρουσιάσει ένας franchisor μπορεί να μην συμπεριλαμβάνει όλα τα κόστη που θα χρειαστούν για την έναρξη της επιχείρησης και την απόκτηση του franchise. Βάσει αυτού, θα πρέπει να ζητήσετε μια συνολική ανάλυση του κόστους και να προσθέσετε τυχόν δαπάνες. Όπου είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η ακριβής τιμή, η υπερεκτίμηση είναι πάντα προτιμότερη από την υποεκτίμηση.

Ανεπαρκής έρευνα: Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να ερευνήσετε πριν πάρετε την τελική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης μέσω franchise. Μην λαμβάνετε σαν δεδομένο οτιδήποτε σας αναφέρει ο franchisor γύρω από την τελική αξία. Επαληθεύστε την ακρίβειά των λεγομένων του με αναζητήσεις στο διαδίκτυο και σε ηλεκτρονικά φόρουμ, συζητώντας και με άλλους franchisee που έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο brand ή ακόμη και με πελάτες των καταστημάτων.

Μη επικοινωνία με άλλους franchisee: Βάσει και του προαναφερθέντος, πάντα θα πρέπει να μιλάτε με άλλους franchisee και να ζητάτε τη γνώμη τους γύρω από το εκάστοτε franchise. Θυμηθείτε πως ένα αξιόπιστος franchisor μπορεί να σας φέρει σε επαφή μαζί τους και θα πρέπει να αποχωρήσετε εάν αρνηθεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ετοιμάστε μια σειρά ερωτήσεων και δώστε την σε αρκετούς franchisee. Οι απαντήσεις τους θα είναι εξαιρετικά σημαντικές. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στα όσα θα σας πουν εκείνοι που έχουν παρόμοιο υπόβαθρο με το δικό σας.

Απαίτηση πλήρους αυτονομίας: Αν και μια επιχείρηση σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τις δικές σας επιλογές, οι διαδικασίες και οι καταστάσεις είναι διαφορετικές όταν λειτουργείτε μέσω franchise. Το να μην ακολουθήσετε τις οδηγίες του franchisor σχετικά με τις τιμές, τη διακόσμηση, την γκάμα των προϊόντων και άλλα, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ακύρωση των νομικών σας συμφωνιών. Μόνο όσοι κατανοούν τις διαδικασίες αυστηρής τήρησης δοκιμασμένων πρακτικών θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα franchise.

Παράλειψη αναζήτησης κατάλληλων νομικών συμβούλων: Αν και οι περισσότεροι διαθέτουν κάποιων νομικό σύμβουλο που μπορεί να τους καθοδηγήσει κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, συχνά αποτυγχάνουν να βάλουν κάποιον να εξετάσει επαρκώς και εγκαίρως τα έγγραφα που συνοδεύουν τη διαδικασία ή να διορίσουν έναν εκπρόσωπο με επαρκή εμπειρία σε συμφωνίες franchise. Προσλάβετε κάποιον ειδικό στον τομέα της δικαιοχρησίας και ζητήστε μια περιεκτική εξήγηση των όρων, των απαιτήσεων και των αναφορών που δυσκολεύεστε να κατανοήσετε.

Βιασύνη: Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι franchisee είναι πως προσπαθούν να επεκταθούν πολύ γρήγορα ή να αναλάβουν πάρα πολλά, πολύ σύντομα. Ακόμα και με πλήρη εμπιστοσύνη στο μοντέλο, είναι καλό να πετύχετε στην πρώτη σας προσπάθεια, πριν ξεκινήσετε νέα καταστήματα ή καινούργιες διαδικασίες.

Με πληροφορίες από franchisesales.co.uk

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr