NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge: Ιδέες από πανεπιστήμια για τη γαλακτοβιομηχανία

Διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge: Ιδέες από πανεπιστήμια για τη γαλακτοβιομηχανία
26_02_2019 | 11:39 26_02_2019 | 13:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Στήριξη Επιχειρήσεων

Με μία τελετή βράβευσης των διακριθέντων ερευνητικών προσπαθειών ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στη Στοά του Βιβλίου "Αίθουσα Λόγου", παρουσία του Ολλανδού πρέσβη στην Ελλάδα, Κάσπαρ Βέλντκαμπ (Gaspar Veldkamp), του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθ. Ιωάννη Γκόλια, και πλήθους εκπροσώπων του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου.

Ο διαγωνισμός NOYNOY Idea Challenge αποτελεί πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas, σε σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την εταιρεία μεταφοράς καινοτομίας Break - Even Consulting.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας BreakEven Consulting, Δρ Μάρκος Μαργαρίτης, ο διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge, γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και την έρευνα που παράγεται σε αυτά, με την πρακτική εφαρμογή στη βιομηχανία.

«Για εμένα προσωπικά, αλλά και για το σύνολο της εταιρείας, το συγκεκριμένο εγχείρημα πρέπει να αποτελέσει οδηγό στην προσπάθεια γεφύρωσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη βιομηχανία, σημείο στο οποίο, τα τελευταία πέντε χρόνια, η ΒΕ λειτουργεί μετασχηματιστικά».

Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν ιδέες, από έξι (6) Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας, με περισσότερους από εξήντα (60) συμμετέχοντες ερευνητές, Πανεπιστημιακούς, φοιτητές και ερευνητικές ομάδες, ξεπερνώντας κάθε αρχική προσδοκία. Οι ιδέες αφορούσαν σε όλα τα στάδια της αλυσίδας μιας γαλακτοβιομηχανίας από την κτηνοτροφία, τη βιωσιμότητα, την ποιότητα & ασφάλεια, την παραγωγή και διεργασίες, τον σχεδιασμό του προϊόντος έως και τεχνολογίες εμπλοκής τελικών χρηστών».

Ο κ. Μαργαρίτης τόνισε πως τα ίδια τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναδεικνύουν τη δυναμική που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ερευνητικό οικοσύστημα της χώρας μας, γεγονός που δημιουργεί ένα παράθυρο ευκαιρίας στο κρισιακό περιβάλλον των τελευταίων ετών.

Τα βραβεία του Διαγωνισμού ήταν τέσσερα. Ωστόσο, δόθηκαν επιπλέον τρεις ακόμη τιμητικές βραβεύσεις, χάρις στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ιδεών που κατατέθηκαν. Συγκεκριμένα, στο Διαγωνισμό NOYNOY Idea Challenge απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:

  • Χρηματικό έπαθλο αξίας €2000 στην ιδέα «Καινοτόμα και λειτουργικά προϊόντα γάλακτος και γιαουρτιού»
  • Πιλοτική εφαρμογή της ιδέας στις εγκαταστάσεις της FrieslandCampina Hellas για τη «Βελτίωση της υγείας και της ευζωίας των μηρυκαστικών ζώων, με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων μέσω εμπλουτισμού των ζωοτροφών»
  • Ένταξη στη θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ιδέα «Παρασκευή καινοτόμου ροφήματος από αβοκάντο με αξιοποίησή του ορού στραγγιστού γιαουρτιού»
  • Έμμισθη πρακτική άσκηση εξάμηνης διάρκειας στην FrieslandCampina Hellas στην ιδέα «BioEnvi – Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την ενίσχυση της αποδοτικότητας της ανακύκλωσης»
  • Πιλοτική εφαρμογή στο εργοστάσιο της FrieslandCampina Hellas στην Πάτρα στην ιδέα «Ευφυή, Βιώσιμα Κτίρια Γαλακτοβιομηχανίας για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος με χρήση αισθητήρων»
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Innovation Centre της FrieslandCampina στο Wageningen της Ολλανδίας για τα «Καινοτόμα και λειτουργικά προϊόντα γάλακτος και γιαουρτιού»
  • Business induction στην ανάπτυξη και λανσάρισμα νέου προϊόντος από την FrieslandCampina Hellas για την «Παρασκευή καινοτόμου ροφήματος από αβοκάντο με αξιοποίησή του ορού στραγγιστού γιαουρτιού».
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr