NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Πέντε χρόνια θετικού κοινωνικού αντίκτυπου κλείνει το Impact Hub Athens

Πέντε χρόνια θετικού κοινωνικού αντίκτυπου κλείνει το Impact Hub Athens

Ήταν καλοκαίρι του 2013, όταν το Impact Hub Athens άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Καραϊσκάκη, στου Ψυρρή. Στόχος, να δημιουργήσει μια δυναμική κοινότητα ατόμων και οργανισμών, που μέσα από τις επιχειρηματικές δράσεις θα μπορούσε να προκαλέσει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσω του παγκόσμιου δικτύου του Impact Hub. Έκτοτε, ιδέες όπως η “κοινωνική επιχειρηματικότητα”, η “κοινωνική καινοτομία”, ακούγονται δυνατά και η επιδίωξη του θετικού κοινωνικού αντικτύπου μπήκε στον κεντρικό κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Με αφετηρία το Impact Hub Athens, περίπου 200 επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με κοινωνικό προσανατολισμό έχουν υποστηριχθεί και έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα ενώ παράλληλα έχει λειτουργήσει ως φυτώριο (incubator) και ως επιταχυντής (accelerator) σε 100 ανερχόμενες κοινωνικές επιχειρήσεις, ενώ μέσω των δράσεών του, έχουν δοθεί περισσότερα από 600.000 € σε κοινωνικές επιχειρήσεις και έχουν δημιουργηθεί 150 νέες θέσεις εργασίας.

Στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2019 στο τριήμερο #5yearsofimpact που θα πραγματοποιηθεί στο Impact Hub Athens και στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, «θα συζητήσουμε ό,τι αυτή τη στιγμή γεννιέται και θα μας απασχολήσει κεντρικά τα επόμενα χρόνια, στους τομείς της κοινωνικής καινοτομίας, της διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος, του ακτιβισμού, της τεχνολογίας και της κυκλικής οικονομίας» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τι αναδύεται; Γιατί η κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα είναι καθοριστικής σημασίας τα επόμενα 5 χρόνια; Που πρέπει να αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας και ποια είναι τα αποτελεσματικότερα εργαλεία για να συμβάλουμε στη θετική αλλαγή; Σύντομα θα το ανακαλύψουμε μαζί!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr