NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

TEDxNKUA 2019: Πάρε μέρος στον διαγωνισμό ερμηνεύοντας το «ΟΙΔΑ»

TEDxNKUA 2019: Πάρε μέρος στον διαγωνισμό ερμηνεύοντας το «ΟΙΔΑ»

Τη γνώση τη βιώνετε από την πρώτη στιγμή που έρχεστε σε αυτό τον κόσμο. Είναι εκεί, στις εμπειρίες με τις οποίες εμπλουτίζετε τη ζωή σας, στα πρόσωπα που συναντάτε στη «διαδρομή» σας, στα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία βρίσκεστε.

H «βάση» της σκέψης της οργανωτικής ομάδας ξεκινά από μια σειρά από αντιθέσεις που περιέχουν τις έννοιες "ability", "effort", "guidance".

Ability/Talent vs Live/Exist: Όταν απλά υπάρχεις με ταλέντα με τα οποία έχεις γεννηθεί ενώ όταν ζεις πραγματικά θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και εξελίσσεσαι, αναπτύσσοντας τις ικανότητες σου.

Apathy/Effort vs Stasis/Evolution: Όταν είσαι απαθής απέναντι στη ζωή, μεγαλώνεις σε ένα πλαίσιο στασιμότητας ενώ όταν κάνεις προσπάθεια το αποτέλεσμα είναι η εξέλιξη.

Dogma/Guidance vs Need/Must :Όταν κάποιος είναι δογματικός τείνει να σου επιβάλλει τι πρέπει να κάνεις ενώ όταν κάποιος αναγνωρίζει τις ανάγκες σου θέλει να σε βοηθήσει μέσω της καθοδήγησης βασισμένος στις δικές σου επιλογές.

Έτσι, προκύπτει η αμφισβήτηση: Είναι η γνώση πραγματικά «παρούσα» σε κάθε στιγμή της ζωής όλων των ανθρώπων; Ή μήπως δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να αποκτήσουν την πρόσβαση στην γνώση; Και από την άλλη, πώς ξέρουμε πόσο «καλή» είναι η ποιότητα της γνώσης που λαμβάνουμε; Αν είναι αντικειμενική ή όχι; Αν είναι αληθινή ή ψεύτικη; Τελικά, ξέρουμε τίποτα ή όχι; Ή μήπως είχε δίκαιο ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης όταν είπε την περιβόητη φράση «ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα », δηλαδή, «ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα».

Πάρε μέρος κι εσύ!

Την μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψεις την γνώση και να ζήσεις από πολύ κοντά την εμπειρία του πρώτου TEDxNKUA, κερδίζοντας ένα VIP εισιτήριo σου δίνει η οργανωτική ομάδα του συνεδρίου.

Πώς θα γίνει αυτό;

Δήλωσε συμμετοχή σε ένα φωτογραφικό διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα «παρουσιάσεις» την δική σου ερμηνεία για το ΟΙΔΑ, ακολουθώντας τα 4 παρακάτω βήματα:

  1. Like στην σελίδα του TEDxNKUA στο Facebook ή Follow τον λογαριασμό του TEDxNKUA στο instagram
  2. Κάνε tag έναν φίλο σου στα σχόλια που θέλεις να έρθει μαζί σου την ημέρα του event
  3. Στείλε τη φωτογραφία σου στο tedxnkua@gmail.com γράφοντας πως αντιλήφθηκες το ΟΙΔΑ μέσα από τη φωτογραφία σου
  4. Τέλος, δημοσίευσε την φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram story σου (αντίστοιχα) με τα hashtags #ΤΕDxNKUA και # ΟΙΔΑ και tag το TEDxNKUA

Κριτές του διαγωνισμού θα είναι οι φωτογράφοι Νίκος Ζήκος, Γιώργος Καποτάς και ο Αλέξανδρος Γρυμάνης καθώς και ο video producer Γεροχριστοδούλου Σταμάτης. Αυτές οι διακεκριμένες προσωπικότητες θα αποτελέσουν όλοι μαζί την κριτική επιτροπή.

Η νικήτρια φωτογραφία θα «ανέβει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συνεδρίου.

Ο τυχερός μαζί με την παρέα του θα απολαύσει όλα τα οφέλη του διακεκριμένου εισιτηρίου του και πιο συγκεκριμένα δωρεάν είσοδο, θέση στην πρώτη σειρά, πρόσκληση να γνωρίσει τους ομιλητές από κοντά ενώ θα κερδίσει και special αναμνηστικά του συνεδρίου.

*Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, μάθε εδώ.*

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr