NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Στα 3,5 δισ. ευρώ έχουν αυξηθεί οι γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για κεφάλαια, τα οποία τοποθέτησαν στη χώρα συνολικά 120 επιχειρήσεις, που απασχολούν 27.000 εργαζόμενους και πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 7,7 δισ. ευρώ, ή περίπου 3% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Τα ανωτέρω προκύπτουν από στοιχεία που συγκέντρωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό, σύμφωνα με τα οποία το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Γερμανών επενδυτών επικεντρώνεται στους τομείς των αγροδιατροφικών προϊόντων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, του τουρισμού, των logistics, της τεχνολογίας, της οργανωμένης λιανικής και των ασφαλειών.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος Γερμανών επιχειρηματιών να επεκταθούν στην ελληνική αγορά, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο τονίζει πως λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδος, προκειμένου να διευκολύνει ανάλογες επιχειρηματικές δράσεις. «Ασκώντας ρόλο καθοδηγητικό, αλλά και υποστηρικτικό, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στηρίζει επιχειρηματικές καθώς και επενδυτικές πρωτοβουλίες των Γερμανών στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα της παραγωγής, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύει, τόσο την εγχώρια οικονομία, όσο και την απασχόληση σε μια αγορά, όπου η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα».

«Οι παραγωγικές επενδύσεις αποτελούν τη μόνη διέξοδο για να γυρίσει σελίδα η χώρα. Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επιδιώκει στρατηγικά την προσέλκυση Γερμανών επενδυτών στην Ελλάδα μέσα από στοχευμένες δράσεις, θεωρώντας ότι θα δώσουν ‘πνοή’ στην επιχειρηματικότητα της χώρας», δηλώνει ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, για να προσθέσει ότι «η γερμανική επενδυτική παρουσία χρόνο με το χρόνο τονώνεται, ενισχύοντας τη γενικότερη προσπάθεια της Ελλάδας να διατηρήσει σε σταθερή τροχιά τον αναπτυξιακό ρυθμό της οικονομίας της».

Στο μεταξύ, βελτιωμένο καταγράφεται και το εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, καθότι το 2018 σημείωσε ελαφρά αύξηση, φτάνοντας σε αξία τα περίπου 8 δισ. ευρώ. Για την τόνωση των ελληνογερμανικών εμπορικών συναλλαγών, το Επιμελητήριο, κατά την τελευταία τριετία, υλοποίησε περί τις 900 επιχειρηματικές συναντήσεις στους κλάδους του τουρισμού, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της τεχνολογίας και της αγροτικής οικονομίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, Δρ. Μηχ. Αθανάσιος Κελέμης, σχολιάζοντας τις εξωστρεφείς πρωτοβουλίες του φορέα, σημειώνει ότι «δυνατό όπλο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας αποτελεί η εξωστρέφεια. Η τόνωση των εξαγωγών είναι αυτή που θα μειώσει το έλλειμμα στις εμπορικές συναλλαγές της Ελλάδας και θα αυξήσει το ΑΕΠ με την εισαγωγή νέων κεφαλαίων στη χώρα». Προσθέτει, δε ότι «το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, με ένα δυναμικό 800 μελών, προσβλέπει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και επιμένει με στοχευμένες ενέργειες ευρωπαϊκής και εθνικής εμβέλειας, ανοίγοντας διεξόδους προς τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γερμανία».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr