NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Με ρεκόρ συμμετοχών από ελληνικά e-shop ξεκίνησε η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2019

Με ρεκόρ συμμετοχών από ελληνικά e-shop ξεκίνησε η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2019
Φωτογραφία: Από αριστερά: Κατερίνα Φραϊδάκη (Πρόεδρος GR.EC.A.), Δημήτρης Αυλωνίτης (Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή), Μάκης Σαββίδης (Αντιπρόεδρος GR.EC.A.)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου, η επίσημη παρουσίαση της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2019, μιας ενέργειας που πραγματοποιεί ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και την υποστήριξη του epixeiro.gr. Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρη Αυλωνίτη, της Προέδρου του GR.EC.A., Κατερίνας Φραϊδάκη, του Αντιπροέδρου, Μάκη Σαββίδη, και του Βαγγέλη Κοτσώνη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου και συντονιστή της ενέργειας.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2019 θα «τρέξει» έως την Δευτέρα 11 Μαρτίου, έχοντας ξεκινήσει με ρεκόρ συμμετοχών από ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 300 (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές έφταναν τα 334). Χαρακτηρίζεται ως «η γιορτή του ηλεκτρονικού εμπορίου της Ελλάδας», με τους κύριους πυλώνες της να αποτελούν οι προσφορές από e-shops, οι προσφορές από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς) και η σειρά ενημερώσεων γύρω από τις διαδικτυακές αγορές και τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Στόχος είναι οι καταναλωτές να εμπιστευθούν το ηλεκτρονικό εμπόριο, να μάθουν τα οφέλη του και να χρησιμοποιούν περισσότερο τους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής.

greca_week_2019-3.jpg?mtime=20190305222741#asset:116525

Όπως ανέφερε ο κ. Κοτσώνης, υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περισσότερες από 7.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν ψηφιακά κανάλια πώλησης, με τα στατιστικά να δείχνουν πως η online αγορά έχει μπει πλέον στο μυαλό του Έλληνα καταναλωτή ως μια σωστή επιλογή για να πραγματοποιεί τις αγορές του. Το ποσοστό των ανθρώπων που επιλέγουν να χρησιμοποιούν αντικαταβολή, έναν παλιό τρόπο που «δημιουργεί διάφορα προβλήματα», έφτανε πέρυσι στο 57%, ενώ φέτος βρίσκεται στο 54%. Η περαιτέρω μείωση του συγκεκριμένου ποσοστού είναι και ένας από τους στόχους της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2019. Σημειώνεται πως πάνω από το 80% των καταναλωτών πραγματοποιούν τις αγορές τους από ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ενώ η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ανέλθει το 2019 στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

greca_week_2019-4.jpg?mtime=20190305222830#asset:116526

Φέτος, η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου άλλαξε ημερομηνία, καθώς μέχρι και την περσινή χρονιά πραγματοποιούταν στις αρχές Δεκεμβρίου, κάτι που θεωρήθηκε μη αποδοτικό, λόγω των παράλληλων προσφορών που τρέχουν εκείνη την περίοδο (όπως η Black Friday). Μια ακόμη σημαντική αλλαγή είναι πως φέτος η Εβδομάδα «μιλάει στον καταναλωτή», με την B2B στρατηγική να αλλάζει σε B2C. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε πως οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για το πως να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια τις online αγορές και πληρωμές τους ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στο xeperaseto.greekecommerce.gr, ενώ λόγος έγινε και για το σήμα αξιοπιστίας (trustmark) που προσφέρει ο GR.EC.A. και ο Ecommerce Europe, πιστοποιώντας ηλεκτρονικά καταστήματα μέσα από μια διαδικασία 120 ελέγχων. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, έχουν πιστοποιηθεί 160 ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα.

greca_week_2019-2.jpg?mtime=20190305222640#asset:116524

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης, τόνισε πως πρωτοβουλίες όπως αυτή της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2019 «αναδεικνύουν ότι οι συνέργειες των επιχειρήσεων μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα στην πράξη», ευχόμενος καλή συνέχεια στην ενέργεια και αναμένοντας τον απολογισμό που θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της.

Οι καταναλωτές μπορούν να επισκέπτονται τη σχετική ιστοσελίδα για να ενημερώνονται για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν στην ενέργεια καθώς και για τις αντίστοιχες προσφορές τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr