NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Η αλλαγή της ώρας μπορεί να σταματήσει το 2021

Η αλλαγή της ώρας μπορεί να σταματήσει το 2021

Πρόταση να σταματήσει η αλλαγή των ρολογιών δύο φορές το χρόνο από το 2021 κατέθεσε η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού τη Δευτέρα.

Η Επιτροπή Μεταφορών προτείνει η αλλαγή της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου του 2021 να είναι η τελευταία για τις Ευρωπαϊκές χώρες που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα. Τα κράτη-μέλη που θα προτιμήσουν να διατηρήσουν την επίσημη ώρα, γνωστή και ως «χειμερινή ώρα», θα αλλάξουν τα ρολόγια τους για τελευταία φορά την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Το σχέδιο υποστήριξε – με 23 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά – πρόταση της Επιτροπής να σταματήσει η εποχική αλλαγή της ώρας, αλλά ανέβαλλε την έναρξη από το 2019 στο 2021. Αυτή η αλλαγή δε θα αλλάξει το δικαίωμα των κρατών-μελών να αποφασίζουν για την επίσημη ώρα τους.

Προστασία της Κοινής Αγοράς

Τα μέλη της Επιτροπής Μεταφορών ζητούν επίσης από τα κράτη-μέλη να συντονιστούν μεταξύ τους για ό,τι αλλαγές κάνουν. Η Επιτροπή θα μπορεί να αξιολογήσει την απόφαση κράτους-μέλους να αλλάξει την επίσημη ώρα του ώστε να διασφαλίσει ότι η ισχύς θερινής ώρας σε κάποιες χώρες και χειμερινής σε άλλες δε θα επηρεάσει τη λειτουργία της Εσωτερικής Αγοράς.

Αν η Επιτροπή θεωρήσει πως οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις ώρας μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά και μόνιμα τη σωστή λειτουργία της Κοινής Αγοράς, θα μπορεί να υποβάλλει πρόταση να αναβάλλει την έναρξη της εφαρμογής της οδηγίας για διάστημα το πολύ 12 μηνών και να υποβάλλει νέα νομοθετική πρόταση.

Πηγή: ΕΛΙΑΜΕΠ μέσω Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr