NEWSFLASH...
Γυναικεία επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Women Techmakers: αλλάζει τα στερεότυπα και στην Ελλάδα

Women Techmakers: αλλάζει τα στερεότυπα και στην Ελλάδα
03_04_2015 | 14:50 15_11_2016 | 11:16

Με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό και τεράστιο ενθουσιασμό από τους ομιλητές και τους διοργανωτές, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματος "Women Techmakers" (WTM) στην Ελλάδα, σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας ισχυρής πλατφόρμας που θα βοηθήσει τις γυναίκες να έχουν ένα πιο δυναμικό ρόλο στην επιχειρηματικότητα μέσω της τεχνολογιάς ενώ από την άλλη θα προωθεί μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Το Women Techmakers Greece είναι μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος που ξεκίνησε η Google και έχει σαν στόχο να προωθήσει της γυναίκες της τεχνολογίας αυξάνοντας την προβολή τους, και παρέχοντας τους μια παγκόσμια κοινότητα και τα απαραίτητα εφόδια.

Η πρώτη επίσημη παρουσία του Women Techmakers πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 31 Μαρτίου με πολύ μεγάλη συμμετοχή και συνολικά 22 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω Hangouts). Το "μότο" της εκδήλωσης ήταν "Engineering the future: Connect, Create, Celebrate".

Ακούστηκαν καταξιωμένες γυναίκες να μοιράζονται το πάθος, τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς και τα επιτεύγματα τους, μέσα σε μια ασυνήθιστη και πρωτότυπη συγκέντρωση που δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να νιώσουν όλοι άνετα: ένα περιβάλλον χωρίς στερεότυπα, διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Επόμενα βήματα του Women Techmakers είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση στο θέμα της ισότητας των φύλων στoυς τομείς STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) με την μεγαλύτερη ανάδειξη των καλών πρακτικών, και να δημιουργήσει ένα ανοιχτό περιβάλλον και τα μέσα για να γίνουν αντιληπτές και πιο εύκολα προσβάσιμες οι ευκαιρίες που υπάρχουν. Αυτός είναι ο στόχος που θα έχουν οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν και βάσει αυτού θα κριθούν ως επιτυχημένες ή μη. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr