NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Handelsblatt: Η ΕΕ «θα εγκαλέσει» τις BMW, Daimler και Volkswagen για συμπαιγνία

Handelsblatt: Η ΕΕ «θα εγκαλέσει» τις BMW, Daimler και Volkswagen για συμπαιγνία

Το παρατηρητήριο αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύει να αποστείλει επίσημες καταγγελίες στις BMW, Daimler και Volkswagen την ερχόμενη Άνοιξη, κατά τις οποίες θα προβεί σε «λεπτομερείς ισχυρισμούς» σχετικά με ενδείξεις συμπαιγνίας γύρω από τις εκπομπές των πετρελαιοκινητήρων.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να αναλύσει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς της, οι οποίοι ενδέχεται να οδηγήσουν σε πρόστιμα για τους προαναφερθέντες κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Όπως τονίζεται στη γερμανική εφημερίδα, οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάστηκαν γύρω από το θέμα και προειδοποίησαν η μια την άλλη ούτως ώστε να μην παρουσιάσουν τις λεπτομέρειες των εργασιών τους στις Αρχές.

η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν προχώρησε σε κάποιον άμεσο σχολιασμό, η BMW αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Volkswagen δήλωσε πως δεν μπορούσε να προχωρήσει σε σχολιασμό του θέματος, προσθέτοντας πως «ο Όμιλος Volkswagen και τα αντίστοιχα brands του Ομίλου συνεργάστηκαν πλήρως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συνεχίσουν να το κάνουν».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr