NEWSFLASH...
Γυναικεία επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Πρόσκληση για συμμετοχή σε δράση ενίσχυσης γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο

Πρόσκληση για συμμετοχή σε δράση ενίσχυσης γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο
21_01_2014 | 13:45 15_11_2016 | 11:16

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης ανακοίνωσε ότι, υλοποιεί Σχέδιο Δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, με τίτλο: «Παγκρήτια Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους Δήμους/ Νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου στην Περιφέρεια Κρήτης. Το σχέδιο δράσης θα χρηματοδοτηθεί μέσω της πράξης 3.2.4. (Α & Β Κύκλου) "Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων) του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ).

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη/εξέλιξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η ένταξη και η επανένταξη γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσα από συμβουλευτική υποστήριξη, ενέργειες κατάρτισης/ επιμόρφωσης και εκμάθησης/αξιοποίησης μεθόδων αναζήτησης εργασίας.

Προϋπόθεση συμμετοχής, γυναίκες:

  • επιχειρηματίες (αυτοαπασχολούμενες)
  • άνεργες και μακροχρόνια άνεργες
  • Μετανάστριες αυτοαπασχολούμενες ή πρώην (οι οποίες διαμένουν μόνιμα στη χώρα)

Δράσεις Προγράμματος:

Ενέργειες συμβουλευτικής, πληροφόρησης και στήριξης γυναικών: θα πραγματοποιηθούν ενέργειες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και προσανατολισμού από τα μέλη του Δικτύου, καθώς και ομαδοποιημένα επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα αναζήτησης εργασίας, ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, νέες τεχνολογίες και τάσεις της αγοράς. Συνέδρια- Σεμινάρια- Ημερίδες, διοργάνωση 4 ενημερωτικών ημερίδων (1 σε κάθε Νομό της Περιφέρειας Κρήτης) και ενός συνεδρίου παρουσίασης των αποτελεσμάτων στο τέλος του έργου όπου θα παρουσιαστούν η πορεία υλοποίησης του σχεδίου δράσης οι δραστηριότητες του Δικτύου, θέματα ισότητας των φύλων, βέλτιστες πρακτικές και επιτυχημένα παραδείγματα γυναικών που υποστηρίχθηκαν από το Δίκτυο.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση τους έως τις 10 Φεβρουαρίου 2014 μαζί με τα εξής δικαιολογητικά:

  • Έναρξη επιχείρησης (εφόσον αφορά αυτοαπασχολούμενες)
  • Κάρτα ανεργίας φωτοτυπία επικυρωμένη (εφόσον αφορά άνεργες)
  • Ταυτότητα φωτοτυπία επικυρωμένη
  • Βιογραφικό σημείωμα
  • Αίτηση συμμετοχής η οποία δίνεται από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Υπεύθυνη προγράμματος, Έλενα Γρηγοριάδη, διεύθυνση Κορωναίου 9, 71202 Ηράκλειο Κρήτης, τηλέφωνο 2810-247046, από τις 08:00 έως 16:00 μ.μ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr