NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ανοίγει αυλαία το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Ανοίγει αυλαία το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας
07_03_2019 | 13:30 07_03_2019 | 13:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Αυλαία ανοίγει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο εκτός από τα αφιερώματα τις προβολές, τις εκθέσεις και τις συναυλίες, θα πλαισιωθεί ακόμη από συζητήσεις και σεμινάρια. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας από τους διοργανωτές του, οι οποίοι τόνισαν ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ απεύθυναν κάλεσμα σε όλους να το παρακολουθήσουν.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η μεγάλη στιγμή έφτασε για το μεγάλο 11ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ARTFOOLS Λάρισας. Ενενήντα ταινίες, αντιπροσωπείες ηθοποιών και καλλιτεχνών θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα. Πρόκειται για ένα καινοτόμο φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε μικρό και στην πορεία μεγάλωσε. Αυτές είναι οι καινοτομίες που παράγουν και δημιουργούν για τη τέχνη, τους ανθρώπους και το κοινωνικό σύνολο. Εδώ χτυπά η καρδιά της καινοτομίας. Το φεστιβάλ έγινε μεγάλο γιατί μπόρεσε να ενεργοποιήσει εκατοντάδες εθελοντές. Ίσως να αποτελεί και το μεγαλύτερο εθελοντικό κινηματογραφικό κίνημα στη χώρα μας. Το εγχείρημα μπορεί να χαρακτηριστεί καινοτόμο καθώς έρχεται από κάτω προς τα επάνω και στο οποίο υπάρχει συλλογική ηγεσία. Δηλαδή εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν κλήθηκαν και να αποφασίζουν. Εμείς στηρίζουμε το φεστιβάλ, στηρίζουμε τις ιδέες των νέων ανθρώπων που είναι το «οξυγόνο» της ζωής. Είναι ένα φεστιβάλ που έχει αποδώσει προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλίας. Συνεχίζουμε σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και όλους τους φορείς».

Πάνος Σάπκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων: «Ένα ακόμη διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου έρχεται να μας ταξιδέψει και να μας ανοίξει νέους ορίζοντες. Να υμνήσει τη διαφορετικότητα, να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας, να μας κάνει να πιστεύουμε ότι η 7η Τέχνη μπορεί να μην αλλάζει τον κόσμο αλλά σίγουρα τον κάνει καλύτερο. Ο κινηματογράφος είναι μια διεθνή γλώσσα επικοινωνίας, συνεργασίας και συνεννόησης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε στη διεξαγωγή του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενός θεσμού που συμβάλλει στον πολιτισμό της πόλης. Επιπλέον χαιρόμαστε γιατί η συγκυρία για τον ελληνικό κινηματογράφο είναι εξαιρετική, καθώς εδραιώνεται η θέση του στο παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσθαι. Γι’ αυτό στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται αφιέρωμα στον Γεώργιο Λάνθιμο και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Επίσης ένα αφιέρωμα σε σύγχρονους βραβευμένους Ρουμάνους σκηνοθέτες. Δεκάδες επαγγελματίες του χώρου ηθοποιοί, σκηνοθέτες, κριτικοί θα παρακολουθήσουν τις προβολές μαζί με το κοινό, θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από άτομα καταξιωμένα στο χώρο του κινηματογράφου. Ακόμη θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, εργαστήρια και η ενότητα έρευνα και καινοτομία. Όλα αυτά αλλά και άλλα πολλά αποδεικνύουν ότι από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου η «καρδιά» του διεθνούς κινηματογράφου θα χτυπά στην πόλη μας».

Άντα Σαρτζή – Σδράλλη, Πρόεδρος του φεστιβάλ: «Μετά από τη δεκάχρονη πείρα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας ήρθε η στιγμή να γίνει πραγματικά διεθνές. Από φέτος εστιάζουμε κυρίως στο διεθνή χαρακτήρα. Αυτό το φεστιβάλ το στηρίζουν τέσσερις πρεσβείες που θα στείλουν μορφωτικούς ακολούθους στη Λάρισα. Μας υποστήριξαν επίσης από το δίκτυο EUNIC (Ένωση Εθνικών Ινστιτούτων Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο δίκτυο. Όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και σκηνοθέτες καταδεικνύουν ακριβώς αυτό, ότι πέρα από τις ενενήντα διεθνείς ταινίες που θα προβάλουμε, πέρα από τους Έλληνες σκηνοθέτες είμαστε ένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου».

Τάσος Γούσιος, Alpha Marketing – Σύμβουλοι διοργάνωσης: «Είναι σημαντικό και πρέπει να αναφερθεί ότι το φεστιβάλ με τις ενέργειες προβολή που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ,τον Δήμο Λαρισαίων και όλους τους φορείς που εμπλέκονται έχει γίνει θεσμός για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Τονώνει την τουριστική κίνηση στη πόλη της Λάρισας και από φέτος υπάρχουν ειδικά προγράμματα ξεναγήσεων στα μνημεία της πόλης για τους μορφωτικούς ακολούθους των πρεσβειών και οι επισκέπτες. Σημαντικοί για την επιτυχία του Φεστιβάλ είναι και οι Χορηγοί, οι Υποστηρικτές και οι Χορηγοί Επικοινωνίας. Μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας ,μαζικότητας και αποδοχής από το κοινό της Λάρισας, και της Ελλάδας γενικότερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα Περιφερειακά Φεστιβάλ Κινηματογράφου αναγνωρισμένο πλέον από ελληνικούς και διεθνείς φορείς. Η 11η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Το Φεστιβάλ στηρίζουν η Γαλλική, Ρουμάνικη και Κυπριακή Πρεσβεία εκπρόσωποι των οποίων θα παρακολουθήσουν τις προβολές και την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr