NEWSFLASH...
Γυναικεία επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Οι γυναίκες επιχειρηματίες ίσως είναι η απάντηση στην κρίση

Οι γυναίκες επιχειρηματίες ίσως είναι η απάντηση στην κρίση
07_04_2013 | 11:35 15_11_2016 | 11:16

Το ευρωπαϊκό δίκτυο μεντόρων για γυναίκες επιχειρηματίες είναι ένα δίκτυο καθοδηγητών, που υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν γυναίκες, ώστε να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να γίνουν επιχειρηματίες.

altΩστόσο, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς· οι γυναίκες επιχειρηματίες αποτελούν μόλις το 34,4% των αυτοαπασχολούμενων στην ΕΕ, ενώ το μερίδιό τους στις νεοσύστατες επιχειρήσεις κυμαίνεται γύρω στο 30%. Μια τέτοια επιχειρηματίας είναι η Adrienn Koronczi, αναπληρώτρια διευθύντρια εργοστασίου στην Ουγγαρία, το οποίο παράγει ανταλλακτικά για την αυτοκινητοβιομηχανία. Επιπλέον, είναι μία από τις 12 μέντορες για γυναίκες επιχειρηματίες στην Ουγγαρία.

Εδώ και πάνω από δεκαετία, η Adrienn διδάσκει τεχνικές διοίκησης επιχειρήσεων, ένα χρήσιμο σκαλοπάτι για την εθελοντική εργασία της ως μέντορας. Αυτή τη στιγμή καθοδηγεί δύο επιχειρηματίες και, όπως εξηγεί, κίνητρό της είναι «να μοιραστεί την εμπειρία της σε ένα εθνικό και πολυεθνικό περιβάλλον, ειδικά σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, και να βοηθήσει τις καθοδηγούμενες να επιτύχουν στις δικές τους επιχειρήσεις».

Μία από τις καθοδηγούμενές της είναι η Bernadett Vucskó, ιδιοκτήτρια της Maprofa Informatika, που, όπως πολλές νέες επιχειρηματίες, δυσκολευόταν να κατανοήσει τα περίπλοκα λογιστικά ζητήματα. Εκεί, η εμπειρία της Adrienn υπήρξε κλειδί: «Τώρα ξέρω ακριβώς τι να περιμένω από το λογιστή μου», ανάφερε η Bernadett, «τι πρέπει να προσέχω, και πώς χρειάζεται να προγραμματίζω, ώστε να έχω τα αποτελέσματα που θέλω».

Η Adrienn έχει με τη σειρά της κερδίσει πολλά από την ανταλλαγή - μεταξύ άλλων, τη διεύρυνση του δικού της δικτύου. «Μέσω του προγράμματος μεντόρων, γνωρίζουμε νέες επιχειρηματίες. Και θεωρώ πολύ σημαντική αυτή την ανάπτυξη του δικτύου μας».

{youtube}DQBVDYFwiGY{/youtube}

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr