NEWSFLASH...
Γυναικεία επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Γυναίκες της πΓΔΜ και της Ελλάδας συμμετέχουν σε αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΕ

Γυναίκες της πΓΔΜ και της Ελλάδας συμμετέχουν σε αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΕ
24_02_2013 | 10:41 15_11_2016 | 11:16

Νέο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την ΕΕ προσελκύει γυναίκες από πΓΔΜ και Ελλάδα ώστε να συμμετάσχουν σε περιφερειακή ανάπτυξη και εξέλιξη μέσω της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. Η πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση αναμένεται να θεσπίσει διασυνδέσεις οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μελλοντική δυνητική συνεργασία.

altΤο πρόγραμμα WIN/WIN είναι μέρος του διασυνοριακού προγράμματος συνεργασίας ΙΡΑ. Το έργο αποσκοπεί σε στήριξη και ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στις στοχευμένες περιοχές, καθώς επίσης επηρεασμό της οικονομίας σε τοπικό επίπεδο.

Οι άνεργες γυναίκες δυσκολεύονται να βρουν απασχόληση, γυναίκες με επιχειρηματικές ιδέες, γυναίκες ιδιοκτήτριες ή διευθύντριες μικρών επιχειρήσεων, και γυναίκες οι οποίες επιθυμούν ένα πρόσθετο εισόδημα ή θέλουν να εργαστούν από το σπίτι, αποτελούν μόνο μερικές από τις κατηγορίες των συμμετεχόντων γυναικών στο πρόγραμμα.

Τον Ιανουάριο, στη Μπίτολα, πόλη που συνορεύει με την Ελλάδα, διενεργήθηκε το δεύτερο από τα έξι συνέδρια για το πρόγραμμα. Περισσότερες από 120 γυναίκες έχουν παρακολουθήσει τα ενημερωτικά εργαστήρια, ενώ οι συντονιστές του προγράμματος ελπίζουν ότι ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων θα φτάσει τις 200.

"Οι απόψεις των γυναικών συγκεντρώνονται στα εργαστήρια αυτά ώστε να καθοριστεί το ενδιαφέρον κάθε γυναίκας ατομικά, κάθε γυναίκας επιχειρηματία. Η εμπειρία από τις Ελληνίδες εταίρους μας βοηθάει πολύ, καθώς έχουν... αποτελέσει μία από τις επιφανείς οργανώσεις στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας", δήλωσε η Μέρι Στογιάνοβα, επικεφαλής του προγράμματος.

Η Πόπη Σουρμαΐδου, γενική διευθύντρια του Κέντρου Εργάνη, ηγετικό συνεργάτη στο πρόγραμμα WIN-WIN στην Ελλάδα, δήλωσε πως η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την επιμονή.

"Το πρόγραμμα WIN-WIN δημιουργήθηκε... για να προσφέρει δυνατότητες σε γυναίκες ώστε να αποκτήσουν νέα προσόντα και ικανότητες, να χρηματοδοτήσει κέρδη από ευκαιρίες συνεργασίας σε νέες δραστηριότητες", δήλωσε η Σουρμαΐδου.

Η Γκορντάνα Σεκουλόβσκα συμμετέχει στο πρόγραμμα WIN-WIN και είναι μέλος της Ένωσης για την Ανάπτυξη του Εναλλακτικού Tουρισμού στο Λιουμπόινο, πΓΔΜ.

"Η νέα εκπαίδευση είναι ευπρόσδεκτη και μετράει. Αν και ο χρόνος που περάσαμε μαζί ήταν περιορισμένος, το όφελος ήταν αμοιβαίο. Αμφότερες οι πλευρές εκπλήρωσαν τα καθήκοντά τους ευσυνείδητα, επαγγελματικά και επιτυχημένα. Εργασία πάνω απ' όλα", δήλωσε η Σεκουλόβσκα.

Σημείο επαφής για το πρόγραμμα δημιουργήθηκε στη Ρεσέν, πΓΔΜ, ώστε να παρέχει πληροφορίες προς ενδιαφερόμενες γυναίκες ή επιχειρηματίες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

 ΠηγήSETimes

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr