NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Μίχαλος: Να εκδοθεί απόφαση για το σύνολο των προμηθευτών της Μαρινόπουλος

Μίχαλος: Να εκδοθεί απόφαση για το σύνολο των προμηθευτών της Μαρινόπουλος
07_03_2019 | 15:31 07_03_2019 | 15:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια

Επιστολές στον υπουργό Οικονομικών και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τις επιχειρήσεις που είχαν προσφύγει, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα συμψηφισμού του ΦΠΑ που αφορούσε διαγραφείσες απαιτήσεις εταιριών, οι οποίες υπήρξαν προμηθευτές του Μαρινόπουλου.

Ο κ. Μίχαλος ζητεί την έκδοση απόφασης που να δικαιώνει στο σύνολό τους τις επιχειρήσεις αυτές χωρίς να απαιτείται προσφυγή στα αρμόδια όργανα και στη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στις συγκεκριμένες επιστολές:

Θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα για την έκδοση απόφασής σας που να δικαιώνει στο σύνολό τους όλες τις επιχειρήσεις είτε έχουν κάνει, είτε δεν έχουν κάνει προσφυγές. Είναι στο χέρι σας να αποκαταστήσετε μια αδικία εις βάρος χιλιάδων επιχειρήσεων οι οποίες πλήρωσαν χωρίς λόγο ΦΠΑ για ποσά τιμολογίων που δεν εισέπραξαν ποτέ.

Πρέπει με τις αποφάσεις σας να απαλλάξετε από τις διαδικασίες δικαστικών διεκδικήσεων τις επιχειρήσεις, που σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρυνθούν με σοβαρά έξοδα και χρονοβόρες διαδικασίες. Και κυρίως θα πρέπει με τις αποφάσεις σας να μην υπάρξει παραγραφή του δικαιώματος επιστροφής του ΦΠΑ.

Είναι ορθό να δικαιωθούν όλοι όσοι ανήκουν στην προαναφερόμενη κατηγορία, με την απόφαση του ΣτΕ, και χωρίς καμία άλλη εκ μέρους τους ενέργεια».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr