NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Σε data analytics και ψηφιακή ασφάλεια επενδύουν οι κυβερνήσεις παγκοσμίως

Σε data analytics και ψηφιακή ασφάλεια επενδύουν οι κυβερνήσεις παγκοσμίως

Η ανάλυση δεδομένων (data analytics), η ψηφιακή ασφάλεια και οι λύσεις cloud, είναι οι τρεις κορυφαίες επενδυτικές προτεραιότητες για τους υπεύθυνους Πληροφορικής (CIOs-Chief Information Officers) σε κυβερνητικό επίπεδο παγκοσμίως για το 2019, σύμφωνα με μελέτη της Gartner.

Η επενδυτική ατζέντα των CIOs του Δημοσίου για το τρέχον έτος δεν μπορεί παρά να υπηρετεί τις ανάγκες του ψηφιακού μετασχηματισμού. Έτσι, όταν οι CIOs ερωτώνται ποιες είναι οι κορυφαίες τεχνολογικές επενδύσεις για το 2019 και πού θα κατευθύνουν τους προϋπολογισμούς που χειρίζονται, σε ποσοστό 43% απαντούν τα Data Analytics, ενώ το ίδιο ποσοστό (43%) απαντά η ψηφιακή ασφάλεια. Οι υπεύθυνοι Πληροφορικής τοποθετούν στην τρίτη θέση των επενδυτικών τους προτεραιοτήτων για το 2019, με ποσοστό 39%, τις λύσεις και υπηρεσίες Cloud.

«Η αξιοποίηση των δεδομένων βρίσκεται στο επίκεντρο των ψηφιακών προτεραιοτήτων μιας κυβέρνησης. Η ικανότητα αξιοποίησης στρατηγικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο θα βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά μιας κυβέρνησης να παρέχει άψογες δημόσιες υπηρεσίες», αναφέρει μελέτη της Gartner από την οποία προέρχονται τα παραπάνω στοιχεία.

Στο μεταξύ, όταν οι υπεύθυνοι Πληροφορικής ερωτώνται σε ποιο στάδιο ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκεται ο οργανισμός, στον οποίο απασχολούνται, σχεδόν ένας στους τρεις (το 29%) το χαρακτηρίζει ως “ώριμο”, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 15%. «Για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση και στις εξελισσόμενες προσδοκίες των πολιτών για αποτελεσματικές και αποδοτικές υπηρεσίες, οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίζουν να επενδύουν στην ψηφιακή τους ωριμότητα»,σχολιάζουν οι αναλυτές της Gartner.

Σύμφωνα με μελέτη, στην ερώτηση ποιες τεχνολογίες θεωρούν ότι θα αλλάξουν φέτος το τοπίο, έχοντας ρόλο “game-changing”, οι CIOs του Δημοσίου απαντούν η Τεχνητή Νοημοσύνη (artificial intelligence-AI) και τα data analytics, με ποσοστά 27% και 22%, αντίστοιχα, τοποθετώντας στην τρίτη θέση το Cloud (19%), με το Internet of Things στην τέταρτη θέση (7%) και το Mobile - συμπεριλαμβανομένου του 5G - να ακολουθεί (6%). Το 10% των CIOs του Δημοσίου απαντά ότι έχει ήδη αναπτύξει μια λύση AI, το 39% ότι σκοπεύει να αναπτύξει το επόμενο ένα έως δύο χρόνια και ένα επιπλέον 36% σκοπεύει να αναπτύξει μια λύση AI μέσα στα επόμενα δύο έως τρία χρόνια. Πάντως, αν και θέτουν την ψηφιακή τεχνολογία στο επίκεντρό τους, μόνο το 17% των CIOs θα αυξήσει τις επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες, με το 45% να επικαλείται την έλλειψη επιχειρησιακών πόρων.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη «CIO Agenda Survey» της Gartner συγκεντρώνει τις απόψεις 3.102 CIOs από 89 χώρες, μεταξύ των οποίων και 528 υπεύθυνους Πληροφορικής του δημόσιου τομέα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr