NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

No Guts No Glory: Ποιες είναι οι εκφάνσεις της ανθεκτικότητας;

No Guts No Glory: Ποιες είναι οι εκφάνσεις της ανθεκτικότητας;

​Η ανθεκτικότητα είναι η ικανότητά μας να επιβιώσουμε και να ανθίσoυμε μέσα από τα τραύματα μας, τα άγχη, τις αλλαγές και τις προκλήσεις που προσφέρει η ζωή.

Χρησιμοποιώ το ρήμα προσφέρει καθώς, αν και εκ πρώτης όψεως όλες αυτές οι καταστάσεις μοιάζουν δυσάρεστες, μπορεί να είναι αρωγοί για μία βελτιωτική προσωπική πορεία και μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα σε μακροπρόθεσμό ορίζοντα. Χρειάζεται θάρρος και τόλμη όμως για να το αναγνωρίσουμε αυτό.

Κάποιες εκφάνσεις της ανθεκτικότητας είναι οι παρακάτω:

Αυτό-σεβασμός

Δεν μπορούμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας, ενώ εξαρτόμαστε από τους άλλους και προβαίνουμε σε ενέργειες και συμπεριφορές κόντρα στα θέλω και τα πιστεύω μας. Για να είμαστε ανθεκτικοί, πρέπει να αναπτύξουμε την ικανότητα να μην προδίδουμε βασικές μας αξίες και πιστεύω όταν τα πράγματα γίνονται σκληρά. Όταν τα πράγματα βρίσκονται σε ιδιαίτερα αγχωτικό στάδιο, πρέπει να αξιοποιήσουμε τη θέληση και την ευελιξία να συνεχίσουμε να προχωράμε στο δρόμο που έχουμε επιλέξει να βαδίζουμε.

Δέσμευση

Ότι και να συμβεί δεσμευόμαστε να σηκωθούμε. Είμαστε παθιασμένοι με τους στόχους της ζωής και σκοπεύουμε να επιδιώξουμε τον ευρύτερο σκοπό μας και να βαδίσουμε προς την αυτοεκπλήρωση. Διατηρούμε τον προσωπικό μας μύθο και δεν επιτρέπουμε στις εξωτερικές επιρροές να τραβούν τις σκέψεις μας μακριά από τον απώτερο προορισμό μας.

Θεωρούμε τον κίνδυνο ως επιβράβευση και πρόκληση για την επέκταση των φιλοδοξιών μας. Εξαιτίας αυτού, είμαστε λιγότερο φοβισμένοι από την αποτυχία και ούτε φοβόμαστε και την επιτυχία. Είναι μέρος της φύσης μιας ανθεκτικής προσωπικότητας να κάνει ό,τι χρειάζεται για να σηκωθεί το πρωί για να τρώει και να τρέφει τα παιδιά, τα κατοικίδια, τους συνεργάτες, την καριέρα τους και, το σημαντικότερο, τον εαυτό τους.

Συνεργασία

Η αρνητικότητα είναι παραγωγή δράματος, οπότε πρέπει να προσέξουμε να μην περιβάλλουμε τους εαυτούς μας με εκείνους που κατέχονται από αλαζονεία, εγώ και απληστία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να εξασφαλίσουμε αμοιβαία ευεργετικές επιχειρηματικές και προσωπικές σχέσεις. Είναι αναγκαίο να καταλάβουμε πως χωρίς αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες τίποτα παραγωγικό δεν μπορεί να υπάρξει. Εξισορροπούμε τον χρόνο μας, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία ζωής που είναι πλήρης. Επιπλέον, ανεξάρτητα από τον πόνο στη ζωή μας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να υποστηρίξουμε εκείνους που εξαρτώνται από εμάς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr