NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γερμανία επιβεβαιώνει τις συνομιλίες για συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank

Η Γερμανία επιβεβαιώνει τις συνομιλίες για συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank
Φωτογραφία: Raimond Spekking
11_03_2019 | 21:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Reuters μεταδίδει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, επιβεβαίωσε σήμερα, μετά και από σχετικές διαρροές, πως οι δύο μεγαλύτερες εισηγμένες τράπεζες της χώρας, η Deutsche Bank και η Commerzbank, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συγχώνευση.

Καμία από τις δύο τράπεζες δεν επιβεβαίωσε επισήμως τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ, σύμφωνα με άλλη πηγή, οι δύο εμπλεκόμενοι οργανισμοί θα αποφασίσουν γύρω από την εξέλιξη του θέματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, η συγχώνευση αποτελεί ένα ενδεχόμενο που αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από κάποιες πλευρές, όπως από μετόχους της Deutsche Bank, τη στιγμή που γερμανικό συνδικάτο τόνισε πως θα αντιδράσει σθεναρά σε κάθε εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως, μέσα στο περασμένο σαββατοκύριακο, διέρρευσαν στο διεθνή Τύπο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, συμφώνησε να διεξάγει προκαταρκτικές συνομιλίες επί του θέματος με την Commerzbank.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr