NEWSFLASH...
Τράπεζες
ανάγνωση

Ξεκινάει δράση το Ταμείο Δανειοδοτήσεων "Επιχειρηματική Επανεκκίνηση"

Ξεκινάει δράση το Ταμείο Δανειοδοτήσεων "Επιχειρηματική Επανεκκίνηση"
02_05_2013 | 11:14 15_11_2016 | 11:16

Σε συνέχεια της σχετικής εγκρίσεως της επενδυτικής επιτροπής του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), η ΕΤΕΑΝ ΑΕ ανακοίνωσε ότι το Ταμείο Δανειοδοτήσεων «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη δράση του στην παροχή δανείων κεφαλαίου κινήσεως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της επικράτειας.

altΕντός των προσεχών ημερών αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων χρηματοδότησης – συνεπένδυσης με τις 14 προεπιλεγείσες τράπεζες, μέσω των οποίων θα παρασχεθούν τα δάνεια. Σύμφωνα με τους όρους της συνεπένδυσης, οι τράπεζες που συμμετέχουν, θα καλύψουν- ισόποσα με το νέο Ταμείο- το 50% των δανείων που θα χορηγηθούν, το συνολικό ύψος των οποίων θα ανέλθει σε Ευρώ 550 εκατ.

Επισημαίνεται ότι το επιτόκιο των δανείων που θα χορηγηθούν με τους όρους του Ταμείου, θα ανέρχεται στο ήμισυ του επιτοκίου που θα επιβαρυνόταν η επιχείρηση εάν το δάνειο χορηγείτο αποκλειστικά από τα διαθέσιμα της συνεργαζόμενης τράπεζας. Το ευνοϊκό αυτό κόστος οφείλεται στην σχέση συνεπένδυσης (1:1 μεταξύ ΕΤΕΑΝ και τραπεζών) και στην άτοκη φύση των κεφαλαίων που εισφέρονται από την ΕΤΕΑΝ στο Ταμείο, μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων.

Επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι οι υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις των επιλέξιμων οικονομικών κλάδων που αναπτύσσουν βιώσιμη επιχειρηματική δράση στην ελληνική επικράτεια.

Τα δάνεια θα παρέχονται με ευνοϊκούς όρους και θα αφορούν:

  1. δάνεια επιχειρηματικής ανάπτυξης ειδικού σκοπού (κεφάλαια κίνησης), με εύρος από €10.000 έως €300.000 ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχειρήσεως, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής τους δεν θα υπερβαίνει τους 48 μήνες.
  2. σε δάνεια που χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων με εύρος που θα διαμορφώνεται από €10.000 έως €800.000, με διάρκεια 5-12 έτη και δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 μήνες έως 2 έτη, ανάλογα με το χρόνο υλοποίησης της επένδυσης. Συγκεκριμένα τα δάνεια αφορούν σε επενδυτικά σχέδια που:
    • υπάχθηκαν στον Ν.3299/2004
    • εντάχθηκαν σε άλλα προγράμματα κρατικής ενίσχυσης
    • δεν εντάχτηκαν σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης και δεν έχουν υλοποιηθεί

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που επισπεύδεται από όλους τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία του Ταμείου, τα δίκτυα των (3) –τριών μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζικών ομίλων που συμμετέχουν στην ενεργοποίησή του έχουν ήδη ενημερωθεί προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες και να υποδέχονται τα σχετικά αιτήματα της πελατείας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr