NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Αυξήθηκαν 5% οι ελληνικές εξαγωγές χωρίς τα πετρελαιοειδή

Αυξήθηκαν 5% οι ελληνικές εξαγωγές χωρίς τα πετρελαιοειδή

Με ελαφρά κάμψη ξεκίνησαν τη νέα χρονιά οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ που πέτυχαν το 2018 εμφάνισαν μείωση 1,5% τον Ιανουάριο του 2019.

Στα ενθαρρυντικά ωστόσο στοιχεία είναι η ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες παραμένουν κορυφαίος προορισμός των ελληνικών προϊόντων, ενώ προβληματισμό προκαλεί η κάμψη που παρατηρείται στις Τρίτες Χώρες.

Παρότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, καθίσταται επιτακτική η περαιτέρω ενίσχυση των εξωστρεφών επιχειρήσεων προκειμένου να συνεχίσουν να στηρίζουν την εθνική οικονομία, δεδομένης μάλιστα και της ρευστότητας που υπάρχει στο διεθνές περιβάλλον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, τον Ιανουάριο του 2019 μειώθηκαν ελαφρώς κατά 39,1 εκατ. ευρώ ή κατά 1,5% και διαμορφώθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ από 2,54 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές χωρίς πετρελαιοειδή καθώς ενισχύθηκαν κατά 5% ή κατά 84,2 εκατ. ευρώ και έφθασαν στα 1,79 δισ. ευρώ από 1,71 δισ. ευρώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr