NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ποτά «μπόμπες» και απομιμήσεις προφυλακτικών στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Ποτά «μπόμπες» και απομιμήσεις προφυλακτικών στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

1.014 φιάλες γνωστών εταιρειών γεμάτες με αλκοολούχο ποτό άγνωστης προέλευσης, 1.400 κενές φιάλες γνωστής εταιρείας αλκοολούχων ποτών που προορίζονταν για γέμισμα και επανασφράγιση, 14.200 τεμ. πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, καπάκια φιαλών και ζελατίνες καπακιών γνωστών εταιρειών αλλά και 4.752 φύλλα χαρτιού με εκτυπωμένα σήματα γνωστών εταιρειών εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Τα παραπάνω εντόπισε - μεταξύ άλλων - το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά από ελέγχους σε δύο αποθηκευτικούς χώρους στην Αττική. Εκτός από το υλικό που κατασχέθηκε, η αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη τριών ατόμων που συμμετείχαν, με διακριτούς ρόλους, στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών, τα οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η ζημία που αναφέρεται πως υπέστησαν οι δικαιούχοι των σημάτων υπολογίζεται στο ποσό των 214.652,88 ευρώ από χρήση των πλαστών φιαλών και στο ποσό των 113.784,00 ευρώ από τη χρήση των πλαστών σημάτων. Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη.

Σε ξεχωριστό έλεγχο, στις εγκαταστάσεις μεγάλης ποτοποιίας στη Βόρεια Ελλάδα, προέκυψε ότι τα πραγματικά αποθέματα σε αιθυλική αλκοόλη ήταν περισσότερα, κατά 11.699,74 λίτρα, σε σχέση με την ποσότητα που είχε αποκτήσει νόμιμα η επιχείρηση. Τα επιπλέον 11.699,74 λίτρα κατασχέθηκαν.

Τέλος, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίας ιατροφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων στην Αθήνα, η οποία διακινούσε μεταξύ άλλων και προφυλακτικά γνωστής εταιρείας. Από τον έλεγχο κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.364 τεμάχια προφυλακτικών, τα οποία αποτελούσαν απομιμήσεις των αυθεντικών και ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr