NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Πώς η Aegean απέφυγε τα «ύποπτα» Boeing 737 Μax και προτίμησε τα Airbus A320neo

Πώς η Aegean απέφυγε τα «ύποπτα» Boeing 737 Μax και προτίμησε τα Airbus A320neo

Αρκετά κοντά στην παραγγελία αεροσκαφών 737Max της Boeing, του τύπου που έχει βρεθεί στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες μετά το δυστύχημα στην Αιθιοπία και τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί, φαίνεται πως βρέθηκε η ελληνική Aegean Airlines.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκύπτει μέσω της περσινής ανακοίνωσης για επένδυση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Aegean, για μια «ιστορική παραγγελία» ως 42 αεροσκαφών νέας γενιάς Airbus A320neo.

Όπως ανέφερε περσινό δημοσίευμα της Handelsblatt (και αναδημοσίευε η Deutsche Welle), «η εταιρεία χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο επιμελούς εξέτασης των προσφορών, ανάμεσα στις οποίες και της Boeing με το μοντέλο 737Max».

Τελικά, όμως, οι υπεύθυνοι της εταιρείας επέλεξαν την ευρωπαϊκή Airbus, αποφεύγοντας - χωρίς να το ξέρουν - και το πρόβλημα που έχει προκύψει αυτές τις μέρες.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ώρες ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) αποφάσισε, ως «προληπτικό μέτρο», την αναστολή όλων των πτήσεων των αεροσκαφών 737-8 MAX και 737-9 MAX της Boeing στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Η απόφαση έρχεται μετά από παρόμοιες που πήραν εταιρείες και οργανισμοί ανά τον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr