NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

lotify: Η νέα πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας των αλκοολούχων ποτών της ΑΑΔΕ

lotify: Η νέα πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας των αλκοολούχων ποτών της ΑΑΔΕ

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα “lotify”, για την ιχνηλασιμότητα των αλκοολούχων ποτών, παρουσίασε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με το Συμβούλιο Παραγωγών και Εταιριών Διακίνησης Αλκοολούχων Ποτών (ΣΠΕΔΑΠ) και την Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδας (ΕΝΑΠΑΠΕ), σήμερα, 13.03.2019, στο Τελωνείο Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αξιοποιηθεί πιλοτικά από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. και σταδιακά μπορεί να αξιοποιηθεί ως «εργαλείο» ελέγχου από το σύνολο των διωκτικών υπηρεσιών.

Ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., Γεώργιος Πιτσιλής, στην ομιλία του επεσήμανε για την πλατφόρμα ότι «κατά την πιλοτική λειτουργία της θα μπορεί να ταυτοποιεί τον αριθμό LOT στο μεγαλύτερο όγκο εισαγόμενων και εξαγόμενων αλκοολούχων ποτών», προσθέτοντας πως «έχει σχεδιασθεί από ομάδα επιστημόνων με γνώση της ελληνικής αγοράς και των ιδιομορφιών της χώρας μας και υποστηρίζεται από την πλειονότητα των επιχειρήσεων του κλάδου».

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε πως για το 2019 έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 15.000 τελωνειακοί έλεγχοι στα αλκοολούχα ποτά. Από τα απολογιστικά στοιχεία του 2018 διαπιστώθηκαν περίπου 900 παραβάσεις σε 15.233 ελέγχους, ενώ κατασχέθηκαν σχεδόν 70.000 λίτρα αλκοολούχων προϊόντων.

Αναφορικά με τον αριθμό παρτίδας (LOT), τα αποτελέσματα των Χημικών Υπηρεσιών ανέδειξαν 39 περιπτώσεις όπου δεν είχε αναγραφεί ο αριθμός παρτίδας, 21 περιπτώσεις με αριθμό παρτίδας που δεν είχε εισαχθεί στην Ελλάδα και 3 περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε αλλοίωση του αριθμού παρτίδας.

«Από αυτά τα στοιχεία, είναι φανερό ότι πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, να συνεργασθούμε με όλους τους φορείς και να βελτιώσουμε την μεθοδολογία μας κατά το στάδιο του έλεγχου για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα» τόνισε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr