NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η Google κινδυνεύει με νέο πρόστιμο στην ΕΕ - Ακόμη και στα 13 δις δολάρια το ύψος του

Η Google κινδυνεύει με νέο πρόστιμο στην ΕΕ - Ακόμη και στα 13 δις δολάρια το ύψος του

Πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της μητρικής της εταιρείας, ετοιμάζονται να επιβάλουν οι ευρωπαϊκές Αρχές στην Google, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μετά από την πραγματοποίηση σχετικής έρευνας, η Margrethe Vestager, Επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ, θα προχωρήσει στην ανακοίνωση του προστίμου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως στην εταιρεία έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης μέσω του mobile λειτουργικού συστήματος Android, αλλά και για προώθηση των δικών της υπηρεσιών shopping έναντι των ανταγωνιστών.

Αν και το πρόστιμο αναμένεται πως θα είναι αρκετά χαμηλότερο από το μέγιστο που θα μπορούσε να επιβληθεί, η νεότερη έρευνα αφορά στην υπηρεσία AdSense, η οποία προσφέρει αποτελέσματα αναζητήσεων σε ιστοσελίδες.

Η υπόθεση της ΕΕ επικεντρώνεται στις απαιτήσεις της Google, που εισήχθησαν το 2006, οι οποίες απαιτούν από δημοφιλείς ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τη δική της υπηρεσία διαφημίσεων εάν επιθυμούν να συμπεριλάβουν στο δικτυακό τους τόπο το πλαίσιο αναζήτησης Google.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr