NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Ο δημιουργός του WhatsApp καλεί τους χρήστες να διαγράψουν το προφίλ τους στο Facebook

Ο δημιουργός του WhatsApp καλεί τους χρήστες να διαγράψουν το προφίλ τους στο Facebook

Σε μια σπάνια ομιλία του σε φοιτητές του Stanford, ο συνιδρυτής του Whatsapp, Brian Acton, μίλησε για την απόφαση του να πουλήσει την εφαρμογή στο Facebook το 2014, επαναλαμβάνοντας - μεταξύ άλλων - και το κάλεσμα του προς τους χρήστες να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

Ο Acton πήρε πριν από μερικά χρόνια την απόφαση να πουλήσει την εφαρμογή στο Facebook, έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, «για έναν πακτωλό χρημάτων» όπως ο ίδιος αναφέρει. Από εκεί και πέρα, βέβαια, οι σχέσεις του με την εταιρεία διαταράχθηκαν, οδηγώντας τον το 2017 στην αποχώρηση του από αυτήν, μετά την απόφαση της να παρουσιάσει διαφημίσεις εντός του app.

Μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica, ο Acton διάλεξε το Twitter για να αναφέρει πως είχε έρθει η ώρα για τους χρήστες να διαγράψουν το Facebook. Σήμερα διατηρεί την ίδια στάση, δηλώνοντας πως η εταιρεία βάζει το monetization πάνω από το ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών της.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σημείωσε ότι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και κοινωνικών μέσων, όπως η Apple και η Google, έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στη διαχείριση του περιεχομένου που προσφέρουν. «Αυτές οι εταιρείες δεν είναι έτοιμες να λάβουν αυτές τις αποφάσεις», είπε. «Και τους δίνουμε τη δύναμη. Αυτό είναι το κακό κομμάτι. Αγοράζουμε τα προϊόντα τους. Εγγραφόμαστε στους ιστοτόπους τους. Διαγράψτε το Facebook, σωστά;» είπε χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr