NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στα 15 Mbps η μέση ταχύτητα του σταθερού internet στην Ελλάδα - Πρωτιά για την Cosmote

Στα 15 Mbps η μέση ταχύτητα του σταθερού internet στην Ελλάδα - Πρωτιά για την Cosmote

Μέσα από μια σειρά δοκιμών που ξεπέρασαν τις 250.000, η εταιρεία μετρήσεων ταχύτητας συνδέσεων Internet nPerf, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Cosmote «κυριαρχεί στην αγορά από την άποψη της απόδοσης των σταθερών συνδέσεων στο διαδίκτυο, όσον αφορά στις ταχύτητες download και upload. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Wind, η οποία αύξησε τη διαφορά από τις υπόλοιπες εταιρείες στο δεύτερο εξάμηνο.

Η έρευνα αφορά στους τέσσερις μεγαλύτερους παρόχους σταθερών συνδέσεων, στην Ελλάδα, και στην ποιότητα των υπηρεσιών τους για το 2018. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, η μέση ταχύτητα download για το 2018 στην Ελλάδα έφτασε τα 15 Mbps, η μέση ταχύτητα upload τα 2 Mbps και ο μέσος χρόνος απόκρισης δικτύου τα 89 ms.

Στην τελική κατάταξη, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Cosmote, στη δεύτερη η Wind, στην τρίτη η Nova (Forthnet) και στην τέταρτη η Vodafone. Όσον αφορά στα download, στην πρώτη θέση είναι η Cosmote, me 17,28 Mbps και στη δεύτερη η Wind, με 15,35 Mbps. Στο μέσο upload speed, ο ΟΤΕ έχει και σε αυτό τα πρωτεία με 2,23 Mbps, έναντι 1,87 Mbps της Wind.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε μορφή pdf από εδώ. Σημειώνεται πως αυτά αφορούν μόνο στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οπότε δεν προσφέρουν απόλυτη ακρίβεια.

nperf_greece_dsl.jpg?mtime=20190318122421#asset:117931


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr