NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση Foodex 2019, μία από τις μεγαλύτερες στην Ασία

Συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση Foodex 2019, μία από τις μεγαλύτερες στην Ασία
18_03_2019 | 17:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ελληνική συμμετοχή στην έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEX 2019, που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Makuhari Messe στο Τόκυο της Ιαπωνίας από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου 2019.

Στο Εθνικό Περίπτερο, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece, δεκαέξι (16) από τους δυναμικότερους Έλληνες εξαγωγείς επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας σε μία από τις ισχυρότερες οικονομικά και βιομηχανικά χώρες στον κόσμο.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως:

  • Στον εκθεσιακό χώρο και σε συνεργασία με τo Εμπορικό γραφείο Ο.Ε.Υ στην Ιαπωνία, διοργανώθηκε σεμινάριο για τη φέτα με θέμα την προστασία της στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας Ε.Ε.- Ιαπωνίας. Τη θεματολογία και παρουσίαση του σεμιναρίου επιμελήθηκε η κα. Ειρήνη Καμά, Γραμματέας Ο.Ε.Υ Α΄, παρουσία εξειδικευμένου κοινού.
  • Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «European PDO products», με φορέα εκτέλεσης την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προβολής και γευσιγνωσίας της Μαστίχας Χίου σε Ιάπωνες εισαγωγείς, διαμορφωτές κοινής γνώμης και δημοσιογράφους.
  • Στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε προβολή και γευσιγνωσία ελληνικής φέτας με εδέσματα που ετοίμασε επιτόπου ο σεφ, κ. Μιχάλης Μπικάκης.

Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία. κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης.

Η Διεθνής Έκθεση FOODEX JAPAN διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Την έκθεση επισκέπτονται πάνω από 70.000 εμπορικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το Τόκυο, διαθέτοντας ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο, είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας σε παγκόσμιο επίπεδο με σαφείς προοπτικές αύξησης των εισαγωγών ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr