NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στα 460 δις ευρώ η αξία των παραποιημένων προϊόντων παγκοσμίως

Στα 460 δις ευρώ η αξία των παραποιημένων προϊόντων παγκοσμίως
19_03_2019 | 15:39 19_03_2019 | 15:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες

Τα 121 δισεκατομμύρια ευρώ φτάνουν σε αξία τα εισαγόμενα παραποιημένα εμπορεύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 6,8% των συνολικών εισαγωγών της ΕΕ. Αυτό σημειώνεται σε έρευνα του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως το πρόβλημα έχει, τα τελευταία χρόνια, ενταθεί, με τα παραποιημένα εμπορεύματα να φτάνουν πλέον στο 3,3% του παγκοσμίου εμπορίου, σε σύγκριση με το 2,5% της προηγούμενης έρευνας (2016). Παγκοσμίως, διακινούνται παραποιημένα προϊόντα αξίας 460 δις ευρώ.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 18 Μαρτίου, δείχνει επίσης ότι τα παραποιημένα προϊόντα αφορούν σε έναν μεγάλο και αυξανόμενο αριθμό βιομηχανιών και προέρχονται από διάφορες χώρες. Ενώ η Κίνα παραμένει η κορυφαία πηγή παραποιημένων αγαθών, άλλες χώρες έχουν καταστεί όλο και πιο σημαντικές πηγές.

Τέλος, η έκθεση εξετάζει πού βρίσκονται οι κάτοχοι των οποίων τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας παραβιάζονται. Οι εταιρείες που πάσχουν από παραποίηση βασίζονται κυρίως στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα, αν και στοχεύονται επίσης ολοένα και περισσότερες από αναδυόμενες αγορές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr