NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Google «χτυπάει» στην αγορά του gaming με την streaming πλατφόρμα Stadia

Η Google «χτυπάει» στην αγορά του gaming με την streaming πλατφόρμα Stadia

Στον χώρο του gaming μπαίνει η Google, ανακοινώνοντας την πρόθεση της «χτυπήσει» σε μια αγορά της οποίας η αξία φτάνει τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια και που κυριαρχείται από εταιρείες όπως η Microsoft και η Sony, παρουσιάζοντας την streaming υπηρεσία Stadia.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή αποτελεί μια «gaming πλατφόρμα για όλους» που βασίζεται στην cloud υποδομή της. Όπως αναφέρει, η λειτουργία της βασίζεται στην άμεση πρόσβαση σε παιχνίδια. Για παράδειγμα, θα μπορεί κάποιος να βλέπει ένα διαφημιστικό βίντεο στο Youtube και να πατάει σε ένα μήνυμα «play now». Το game θα ξεκινάει μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, χωρίς download ή άλλες διαδικασίες.

Η υπηρεσία αναμένεται μέσα στην τρέχουσα χρονιά, σε διάφορες χώρες αλλά και σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης, χωρίς να γίνεται γνωστό το κόστος της. Θα λειτουργεί σε κάθε τύπου συσκευή, ενώ στην αρχή θα είναι διαθέσιμη για desktops, laptops, τηλεοράσεις και tablets. Οι gamers θα μπορούν να κάνουν χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού ή ενός ειδικού controller που θα διατεθεί.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης Game Developers Conference (GDC) της Google, ανακοινώθηκε και η δημιουργία ενός gaming studio, του Stadia Games and Entertainment, το οποίο θα αναπτύσσει τίτλους αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr