NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Kickstarter: Οι υπάλληλοι της crowdfunding πλατφόρμας συνδικαλίζονται, ο CEO αποχωρεί

Kickstarter: Οι υπάλληλοι της crowdfunding πλατφόρμας συνδικαλίζονται, ο CEO αποχωρεί

Ο CEO της γνωστής διαδικτυακής crowdfunding πλατφόρμας Kickstarter, Perry Chen, γνωστοποίησε την απόφαση του να αποχωρήσει από τη θέση του. Η εξέλιξη έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία προχωρούν στη σύσταση συνδικαλιστικού οργάνου.

Ο Chen είναι ένας από τους τρεις συνιδρυτές της υπηρεσίας, ξεκινώντας το site το 2009, με τους Yancey Strickler και Charles Adler. Υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος για τα πρώτα πέντε χρόνια του Kickstarter και επέστρεψε στη θέση πριν από δύο χρόνια.

Ο ίδιος σημειώνει ότι θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, εστιάζοντας «στις υψηλού επιπέδου και μακροπρόθεσμες ανάγκες της εταιρείας». Η Kickstarter θα προωθήσει τον επικεφαλής σχεδιασμού του προϊόντος, Aziz Hasan, ως προσωρινό CEO.

Την ίδια στιγμή, το προσωπικό της πλατφόρμας γνωστοποίησε τα σχέδια του να προχωρήσει στη δημιουργία συνδικάτου. Σε περίπτωση που αναγνωριστεί, η Kickstarter θα είναι η πρώτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία με συνδικαλιστική εκπροσώπηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η Kickstarter United είναι υπερήφανη που ξεκίνησε τη διαδικασία της συνδικαλιστικής οργάνωσης για να διαφυλάξει και να εμπλουτίσει τις δεσμεύσεις της Kickstarter ως προς τη δημιουργικότητα, την ισότητα και τη θετική επίδραση στην κοινωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δημοκρατική διαδικασία και είμαστε σίγουροι ότι η ηγεσία του Kickstarter βρίσκεται μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr