NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Android: Γιατί η Google θα ζητήσει από τους χρήστες να επιλέξουν browser και μηχανή αναζήτησης

Android: Γιατί η Google θα ζητήσει από τους χρήστες να επιλέξουν browser και μηχανή αναζήτησης

Εν αναμονή των εξελίξεων και του τρίτου, κατά σειρά, προστίμου που αναμένεται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google [ενημέρωση: επιβλήθηκε] η γνωστή τεχνολογική εταιρεία προχωράει σε νέες αλλαγές, στοχεύοντας στους Ευρωπαίους χρήστες κινητών με Android.

Όπως αναφέρει η εταιρεία «θα κάνουμε περισσότερα για να βεβαιωθούμε ότι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων Android γνωρίζουν την ευρεία επιλογή προγραμμάτων περιήγησης και μηχανών αναζήτησης που είναι διαθέσιμες στα τηλέφωνά τους. Αυτό θα απαιτήσει από τους χρήστες των υφιστάμενων και νέων συσκευών Android στην Ευρώπη να επιλέξουν τον web browser και την μηχανή αναζήτησης που επιθυμούν να χρησιμοποιούν».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια «της απόφασης της Επιτροπής του Ιουλίου 2018, [βάσει της οποίας] αλλάξαμε το μοντέλο αδειοδότησης για τις εφαρμογές Google που δημιουργήσαμε για χρήση σε τηλέφωνα Android, δημιουργώντας νέες, ξεχωριστές άδειες χρήσης για το Play, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και την Αναζήτηση. Με αυτόν τον τρόπο διατηρήσαμε την ελευθερία των κατασκευαστών τηλεφώνων να εγκαθιστούν οποιαδήποτε εναλλακτική εφαρμογή μαζί με μια εφαρμογή Google».

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται, σύμφωνα με την ίδια, μέσα στους επόμενους μήνες, με την εταιρεία να τονίζει πως στόχευση της αλλαγής είναι η υποστήριξη της δυνατότητας επιλογής αλλά και του ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr