NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Συμφωνία για ευκολότερη πρόσβαση των ΜμΕ στις χρηματοπιστωτικές αγορές

Συμφωνία για ευκολότερη πρόσβαση των ΜμΕ στις χρηματοπιστωτικές αγορές

​Στο πλαίσιο της ένωσης κεφαλαιαγορών, η ΕΕ θα διαθέτει σύντομα ένα νέο πλαίσιο που θα βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες πηγές χρηματοδότησης.

Οι πρέσβεις στην ΕΕ ενέκριναν τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η ρουμανική Προεδρία και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 6 Μαρτίου, με στόχο να παρέχει φθηνότερη και ευκολότερη πρόσβαση των ΜμΕ στις δημόσιες αγορές. Η πρωτοβουλία αφορά ειδικά την πρόσβαση στις «αγορές ανάπτυξης ΜΜμΕ», μια πρόσφατη κατηγορία τόπου διαπραγμάτευσης για μικρούς εκδότες.

[Χάρη στη συμφωνία που πετύχαμε με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα διευκολύνουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας να βρουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην ΕΕ. Με τη συμφωνία μας σε αυτή τη μεταρρύθμιση, θέτουμε ακόμη έναν λίθο στη διαδικασία οικοδόμησης της ένωσης κεφαλαιαγορών« δήλωσε ο Eugen Teodorovici, Yπουργός Δημόσιων Οικονομικών της Ρουμανίας που ασκεί την τρέχουσα Προεδρία του Συμβουλίου.

Από τις 20 εκατομμύρια ΜμΕ στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μόνο 3 000 είναι σήμερα εισηγμένες σε χρηματιστήρια. «Αυτό οφείλεται εν μέρει στο υψηλό κόστος συμμόρφωσης προς τα κριτήρια εισαγωγής, αφενός, και στην ανεπαρκή ρευστότητα, αφετέρου. Ως εκ τούτου, οι προτεινόμενοι κανόνες αποσκοπούν στη μείωση του διοικητικού φόρτου και της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι μικρότερες επιχειρήσεις».

Η πρόταση προβλέπει την τροποποίηση του κανονισμού για την κατάχρηση της αγοράς και του κανονισμού για το ενημερωτικό δελτίο κατά τρόπο ώστε οι υποχρεώσεις των εκδοτών των αγορών ανάπτυξης ΜΜΕ να είναι πιο αναλογικές, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα της αγοράς και τους επενδυτές.

Οι νέοι κανόνες προσαρμόζουν και μειώνουν τις υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων, ειδικότερα όσον αφορά πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές (κατάλογος προσώπων που κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες). Επίσης διεύρυναν τις δυνατότητες χρήσης ενός ελαφρύτερου ενημερωτικού δελτίου καλύτερα προσαρμοσμένου στις ΜΜΕ που είναι ήδη εισηγμένες σε αγορά ανάπτυξης ΜΜΕ.

Στην ολομέλεια του Απριλίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τη συμφωνία στο Κοινοβούλιο. Το κείμενο θα υποβληθεί στη συνέχεια σε αναθεώρηση από τους γλωσσομαθείς νομικούς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα κληθούν να εγκρίνουν τον προτεινόμενο κανονισμό σε πρώτη ανάγνωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr