NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα 2019

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα 2019
21_03_2019 | 12:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Μέρες ξένοιαστες, με παιχνίδια και εμπειρίες συνεργασίας, θα προσφέρει και φέτος το εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό και έντονα βιωματικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο υλοποιείται στις καταπράσινες εγκαταστάσεις της.

Τα παιδιά εξερευνούν, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν και προσεγγίζουν τη γη και την παραγωγή της. Κηπουρικές εργασίες, εργαστήρια μαγειρικής, πειράματα, παρατήρηση και φροντίδες των ζώων, ερευνητικά ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που δημιουργούν την πρόκληση και το όφελος ώστε να οδηγηθούν τα παιδιά σε διατροφικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές αξίες.

Οι ημερομηνίες για το «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» 2019 είναι οι εξής:

Α' Περίοδος: 18 έως 28 Ιουνίου (συν το Σάββατο 22 Ιουνίου)

Β' Περίοδος: 1 έως 12 Ιουλίου

Γ' Περίοδος: 26 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου

Φέτος, θα υπάρχει η δυνατότητα μίας διανυκτέρευσης στο αγρόκτημα για παιδιά μεγαλύτερα της Δ’ τάξης του Δημοτικού.

Υπάρχουν τρία ηλικιακά επίπεδα για τα παιδιά που συμμετέχουν. Το πρώτο επίπεδο αφορά προνήπια και νήπια, το δεύτερο μαθητές από την Α’ έως τη Γ’ τάξη του Δημοτικού και το τρίτο επίπεδο από τη Δ’ τάξη του Δημοτικού έως την Α’ τάξη Γυμνασίου. Οι ομάδες, εφαρμόζουν καθημερινά, σε υπαίθριους σκιερούς χώρους, ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Φέτος, συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος με γλώσσα επικοινωνίας μόνο την αγγλική, για περιορισμένο αριθμό παιδιών μεγαλύτερα της Γ΄ Δημοτικού. Η θεματολογία και η υπόλοιπη οργάνωση παραμένουν ακριβώς οι ίδιες με το υπόλοιπο πρόγραμμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr