NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος του Brexit για τους Ευρωπαίους - «Χτύπημα» στα εισοδήματα

Δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος του Brexit για τους Ευρωπαίους - «Χτύπημα» στα εισοδήματα

Δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο φαίνεται πως θα κοστίσει το Brexit στους Ευρωπαίους, με τη μορφή χαμηλότερων εισοδημάτων, είτε αυτό πραγματοποιηθεί με συμφωνία είτε χωρίς. Όπως αναφέρει έρευνα του γερμανικού Bertelsmann Foundation, η επίδραση θα είναι ακόμη χειρότερη αν η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία.

Βασικές αιτίες για τις προαναφερθείσες απώλειες αναφέρεται πως θα αποτελέσουν οι υψηλότερες τιμές προϊόντων και υπηρεσιών που θα υπάρξουν λόγω των δασμών που θα επιβληθούν, κάτι που δεν συμβαίνει, αυτή τη στιγμή, στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιρώντας εκείνους από τη Μεγάλη Βρετανία, θα υποστούν συνολικές μειώσεις εισοδήματος ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, στην περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit.

Οι πολίτες της Βρετανίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με απώλειες 57 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, 873 ευρώ ανά άτομο, στην περίπτωση εξόδου χωρίς συμφωνία.

Οι μεγαλύτερες συνέπειες αναμένονται για χώρες με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, με τις ετήσιες απώλειες για τη δεύτερη να υπολογίζονται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχουν όμως και οι χώρες που αναμένεται πως θα επωφεληθούν από τη διαδικασία. Στην περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit, τα συνολικά ετήσια εισοδήματα των Αμερικανών θα ανέβουν κατά 13 δισεκατομμύρια ευρώ, των Κινέζων κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ και των Ρώσων κατά 260 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr