NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

4th Annual Sustainability Summit: Η καινοτομία ως επιταχυντής στην Εταιρική Υπευθυνότητα

4th Annual Sustainability Summit: Η καινοτομία ως επιταχυντής στην Εταιρική Υπευθυνότητα
21_03_2019 | 14:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Με μεγάλη επιτυχία και σε μια κατάμεστη αίθουσα με περισσότερους από 150 φιλοξενούμενους πραγματοποιήθηκε εχθές το Annual Sustainability Summit, που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

Τίτλος του φετινού Συνεδρίου ήταν Innovation for SustainabilityBusiness leaders discussing how to embed innovative practices into the corporate sustainability strategy και συγκεντρώθηκαν για ακόμη μία φορά διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων και ΜΚΟ, καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του MBA International, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και εκπρόσωποι επίσημων φορέων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ.Δημήτρης Αυλωνίτης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και ο κ. Γιώργος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν το epixeiro.gr, ο ΑΝΤ1 και το insider.gr ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Δημοσιογράφος κυρία Μαρία Σαράφογλου.

Ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) παρουσίασε τα αποτελέσματα της νέας Ευρωπαϊκής Έρευνας του CSE για την Εταιρική Υπευθυνότητα, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα, παρόλο που δεν παρουσιάζει υστέρηση στην έκδοση Εκθέσεων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις στην εφαρμογή στρατηγικών στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από την Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, ΑΒ Βασιλόπουλος, την Τζελίνα Κουκουμέλη, Διευθύντρια Marketing της ΚΡΙ –ΚΡΙ, την Ελένη Τυρογιάννη, Διευθύντρια Στρατηγικής και Οργάνωσης στις Αττικές Διαδρομές καθώς και τον Σωτήρη Κόκκινο, CEO της FEAC Engineering. Οι ομιλητές τόνισαν τον ρόλο της Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη συνολική ανάπτυξη της εταιρείας τους και το γεγονός ότι πλέον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής τους στρατηγικής και κουλτούρας και διατρέχει όλο το φάσμα της δραστηριότητάς τους. Παράλληλα, οι ομιλητές υπογράμμισαν τη σημασία της ένταξης καινοτόμων πρακτικών στη στρατηγική τους για την Εταιρική Υπευθυνότητα, ως σημείο αλλαγής, εξέλιξης αλλά και διαφοροποίησης, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την προσφορά στην κοινωνία καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη φετινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετά από 1 χρόνο η Πρωτοβουλία Sustainable Development Goals Champions με την παρουσίαση και βράβευση όσων προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας διακρίθηκαν από τον Εric Soderquist, Διευθυντή MBA International Program του Οικονομικού Πανεπιστημίου και Νίκο Αυλώνα, Πρόεδρο του Κέντρου Αειφορίας και Επισκέπτη Καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, οι οποίοι ήταν οι επικεφαλής της πρωτοβουλίας. Η Πρωτοβουλία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας του MBA International και του Κέντρου Αειφορίας με τα Ηνωμένα Έθνη, ξεκίνησε στο περσινό Summit και έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals - SDGs). Προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων επιχειρήσεων, οργανισμών και ΜΚΟ που συμμετείχαν στην Πρωτοβουλία υποβάλλοντας τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποίησαν το 2018 σε σχέση με τους Βιώσιμους Στόχους. Η Πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI), την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα καθώς και το insider.gr.

Οι εταιρείες που κατέκτησαν τον τίτλο των Champions για τους τομείς της Κοινωνίας, του Περιβάλλοντος και των Εργαζομένων είναι η Odyssea Organization για το Astrolab Academy, η Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ Τροφίμων για την «Εβδομάδα Εθελοντισμού Εργαζομένων κεντρικών γραφείων Αθήνας, εργοστασίου Λάρισας και γραφείων Θεσσαλονίκης», το Ξενοδοχείο NJV Athens για «Συμμετοχή ως Μέλος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού», τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη για το Πρόγραμμα «Μαθητές - Ηγέτες του Κόσμου, πολίτες του αύριο» και τα Ξενοδοχεία Μεγ.Βρετανία & King George για «Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή ενέργειας και ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα ανακύκλωσης οργανικών-ανόργανων υλικών». Ειδική μνεία δόθηκε σε 2 μη-εταιρικά προγράμματα: τη Δωρεάν κι Εθελοντική Βιωματική Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία "Ο μικρός τουρίστας/καταναλωτής - Μια βαλίτσα ταξιδεύει" από την Ελευθερία και Ευαγγελία Γκρίμπα και το Πρόγραμμα «Μετρήσεις ποιότητας νερών κολύμβησης στην Αττική και σε 22 κόλπους στην Ελλάδα» από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Eιδικές διακρίσεις δόθηκαν σε Προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που ξεχώρισαν για την καινοτομία, τη θετική τους επίδραση και τη σύνδεσή τους με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης SDGs. Οι εταιρίες που βραβεύθηκαν ήταν η Εθνική Τράπεζα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, η Πλαίσιο, ο ΟΛΠ, τα ΕΛΠΕ, ο Μυτιληναίος και το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου. Τις απονομές των βραβείων πραγματοποίησαν ο κ.Δημήτρης Αυλωνίτης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, η κα. Λενιώ Μυριβήλη, Αντιδήμαρχος Αθηναίων Πρασίνου, Αστικής Πανίδας, Αστικής Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και ο κ. Γιάννης Σταύρου, Α’ Αντιπρόεδρος – Εκτελεστικός του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στη συνέχεια δόθηκαν διακρίσεις σε φοιτητές του MBA International για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στο πλαίσιο του μαθήματος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr