NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το Facebook εξέθεσε τους κωδικούς εκατομμυρίων χρηστών: Δεν χρησιμοποιούσε κρυπτογράφηση!

Το Facebook εξέθεσε τους κωδικούς εκατομμυρίων χρηστών: Δεν χρησιμοποιούσε κρυπτογράφηση!
21_03_2019 | 23:42 21_03_2019 | 23:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Η Facebook ανακοίνωσε ότι έχει επιλύσει ένα πρόβλημα που εξέθεσε τους κωδικούς πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών, καθώς αυτοί ήταν αποθηκευμένοι σε αναγνώσιμη μορφή στα εσωτερικά συστήματα των εργαζομένων της.

Οι κωδικοί πρόσβασης ήταν προσβάσιμοι σε περισσότερους από 20.000 υπαλλήλους του Facebook και χρονολογούνταν από το 2012. Η πληροφορία προέρχεται από το blog ασφαλείας KrebsOnSecurity, το οποίο δημοσιοποίησε το γεγονός.

«Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης δεν ήταν ποτέ ορατοί σε κανέναν έξω από το Facebook και δεν βρήκαμε στοιχεία, μέχρι σήμερα, ότι κάποιος τους μεταχειρίστηκε λανθασμένα ή τους εκμεταλλεύτηκε» ανέφερε η εταιρεία.

Το KrebsOnSecurity, επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος του κοινωνικού δικτύου, δήλωσε ότι μια εσωτερική έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι οι κωδικοί πρόσβασης μεταξύ 200 και 600 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook μπορεί να είχαν αποθηκευτεί σε μορφή απλού κειμένου.

Η εταιρεία αναφέρει τώρα ότι το θέμα ανακαλύφθηκε τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο μιας εργασίας ρουτίνας. Η πλειονότητα των κωδικών ήταν χρηστών του Facebook Lite, μιας έκδοσης που χρησιμοποιείται κυρίως από ανθρώπους σε περιοχές με κακή συνδεσιμότητα.

Το Facebook εξετάζει τις αιτίες πίσω από το συγκεκριμένο τεχνικό θέμα, υπογραμμίζοντας πως «εκτιμούμε ότι θα ειδοποιήσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Facebook Lite, δεκάδες εκατομμύρια άλλους χρήστες του Facebook και δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instagram».

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr