NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Καμπάνα» 12,5 εκατ. ευρώ στη Nike από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ

«Καμπάνα» 12,5 εκατ. ευρώ στη Nike από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ
25_03_2019 | 14:56 25_03_2019 | 14:57
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Την επιβολή προστίμου ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία αθλητικών ειδών Nike αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την παρεμπόδιση των διασυνοριακών πωλήσεων ποδοσφαιρικών προϊόντων που σχετίζονται με ορισμένους από τους πιο γνωστούς συλλόγους της Ευρώπης.

Στη σχετική λίστα εντοπίζονται προϊόντα με τα σύμβολα πολύ δημοφιλών ποδοσφαιρικών ομάδων, δηλαδή των Manchester United, Barcelona, Juventus, Inter Milan, AS Roma, αλλά και της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η υπόθεση αφορά σε πρακτικές της εταιρείας που έλαβαν χώρα μεταξύ 2004 και 2017 και η απόφαση προέκυψε μετά από διετή έρευνα που επικεντρώθηκε στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η υπόθεση αφορά στο ρόλο της Nike ως δικαιοπάροχου για την παραγωγή και διανομή αδειοδοτημένων εμπορευμάτων με εμπορικά σήματα.

Όπως δήλωσε η Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, οι ενέργειες της Nike στέρησαν από τους οπαδούς του ποδοσφαίρου σε άλλες χώρες την ευκαιρία να αγοράσουν εμπορεύματα των συλλόγων τους, όπως κούπες, τσάντες, χαρτικά και παιχνίδια.

«Η Nike εμπόδισε πολλούς από τους δικαιοδόχους της να πουλήσουν αυτά τα επώνυμα προϊόντα σε μια διαφορετική χώρα, οδηγώντας σε λιγότερες επιλογές και υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές» τόνισε η ίδια.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr