NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας επιβεβαιώνει το ναζιστικό παρελθόν της

Η δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας επιβεβαιώνει το ναζιστικό παρελθόν της
25_03_2019 | 21:44 25_03_2019 | 21:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας, που ελέγχει τον όμιλο καταναλωτικών αγαθών JAB Holdings στον οποίο ανήκουν πολύ γνωστά παγκόσμια brands, αποκάλυψε το σκοτεινό, ναζιστικό παρελθόν των προγόνων της.

Σύμφωνα με τις πηγές, η οικογένεια των Reimann, μετά από δημοσίευμα της Bild γύρω από το θέμα, επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις, αναφέροντας πως ο Albert Reimann Sr. και ο γιος του, Albert Reimann Jr, οι οποίοι λειτουργούσαν την εταιρεία τις δεκαετίες του '30 και του '40, ήταν υποστηρικτές του Χίτλερ και αντισημίτες, χρησιμοποιώντας παράλληλα Ρώσους πολιτικούς κρατούμενους και Γάλλους αιχμαλώτους πολέμου σε καταναγκαστικά έργα.

Η οικογένεια, της οποίας η περιουσία υπολογίζεται στα 33 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέθεσε σε ιστορικό να διερευνήσει το παρελθόν της, με τις σχετικές αποκαλύψεις να έρχονται στο φως της δημοσιότητες 74 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με την ίδια, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, μέσα στην επόμενη χρονιά, τα αναλυτικά ευρήματα θα είναι δημοσίως διαθέσιμα. Επιπρόσθετα, οι Reimann θα προχωρήσουν σε δωρεά 10 εκατομμυρίων ευρώ σε φιλανθρωπική οργάνωση που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος «είναι όλα αλήθεια. Οι Reimann Sr. και Reimann Jr. ήταν ένοχοι. Η θέση τους ήταν στην φυλακή». Όπως αναφέρεται, η οικογένεια είχε ήδη εξετάσει το ζήτημα πριν από το δημοσίευμα της εφημερίδας. Ο Reimann Sr, ο οποίος πέθανε το 1954, και ο γιος του, ο οποίος πέθανε το 1984, ποτέ δεν μίλησαν για το παρελθόν τους. Η έρευνα ανατέθηκε στον ιστορικό το 2014. Αυτός παρουσίασε τα συμπεράσματα του πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Peter Harf, Πρόεδρος και managing partner της JAB Holding Company, υπογράμμισε την ντροπή που αισθάνθηκαν, τονίζοντας πως «τα εγκλήματα είναι αηδιαστικά».

Με πληροφορίες από New York Times, apnews

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr