NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Muhammad Yunus: Ο βραβευμένος με Nobel Ειρήνης, πατέρας του Microfinance, στο πρώτο Cοnvergences Greece Forum

Muhammad Yunus: Ο βραβευμένος με Nobel Ειρήνης, πατέρας του Microfinance, στο πρώτο Cοnvergences Greece Forum
27_03_2019 | 12:18 28_03_2019 | 12:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Θέλετε να μάθετε πώς μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο με Μηδέν Αποκλεισμό - Μηδέν Άνθρακα - Μηδέν Φτώχεια;

Το πρώτο Convergences Forum στην Ελλάδα, διοργανώνεται 1 και 2 Απριλίου στην Αθήνα με την υποστήριξη της Action Finance Initiative. Κεντρικό θέμα παρουσιάσεων και ομιλιών θα αποτελούν οι μικροπιστώσεις.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση την 1η Απριλίου στο θέατρο Ολύμπια, επίτιμος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής είναι ο Muhammad Yunus. Βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Οικονομολόγος, Κοινωνικός Επιχειρηματίας και Ιδρυτής της Grameen Bank, που προώθησε για πρώτη φορά την έννοια της μικρο-χρηματοδότησης, ως βασικό «εργαλείο» για να ξεφύγουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια.

Τη δεύτερη ημέρα του forum, 2 Απριλίου, στο The Hub Events, η Action Finance Initiative θα οργανώσει συνεδρία για το microfinance με θεματολογία:

"Βρίσκονται οι μικροπιστώσεις στον σωστό δρόμο για να συμβάλλουν προς τη μηδενική ανισότητα στην Ελλάδα;" μια διαδραστική συζήτηση συζήτηση με επίτιμους προσκεκλημένους από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δημόσια διοίκηση, τράπεζες, οργανισμούς μικροπιστώσεων, ιδρύματα, πελάτες και εθελοντές, και καθώς είναι ανοιχτό προς το κοινό, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν.

Η PwC Greece υποστηρίζει τη συνεδρία σαν χορηγός.

Η συμμετοχή και τις 2 ημέρες είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Περισσότερες πληροφορίες: www.convergences.gr

Σχετικά με την AFI:

Η AFI δημιουργήθηκε το 2014 από την Action Aid Hellas και την Adie International με σκοπό:

  • Να εισάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα, παρέχοντας πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροδανείων έως και €12.500 σε ανέργους και υφιστάμενους επιχειρηματίες που είναι αποκλεισμένοι από άλλες μορφές χρηματοδότησης. Για την εκταμίευση των δανείων συνεργάζεται με τη Eurobank και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
  • Να προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικής εκπαίδευσης, υποστήριξης και mentoring μέχρι και την πλήρη αποπληρωμή του δανείου
  • Να υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και να κάνει συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης του νομικού και θεσμικού πλαισίου γύρω από την επιχειρηματικότητα.

Από το 2015 μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 200 επιχειρήσεις, μέσω των οποίων έχουν δημιουργηθεί πάνω από 400 θέσεις εργασίας. Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 680 άτομα πάνω σε επιχειρηματικές ενότητες. Δεν υπάρχει περιορισμός στο τομέα δραστηριότητας που υποστηρίζει.

Η AFI έχει γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και υποστηρίζει μικρές επιχειρήσεις και στην Κρήτη.

Website: afi.org.gr

Facebook: facebook.com/ActionFinanceInitiative/

Instagram: afi_greece

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr