NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Ελαιολάδου «ΚΟΤΙΝΟΣ»

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Ελαιολάδου «ΚΟΤΙΝΟΣ»
28_03_2019 | 11:42

Η υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου και η διατήρησή της αποτελεί βασικό συστατικό της ανάπτυξης των τυποποιητικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Την επισήμανση αυτή έκαναν όλοι οι εισηγητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των Βραβείων Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ 2019, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης FOODEXPO GREECE. Τα Βραβεία αποτελούν διοργάνωση της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ.

Η κα Αντωνία Τριχοπούλου, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και Α΄Αντιπρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ, στην εισήγησή της με θέμα “Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο: Τα μυστικά που όλοι γνωρίζουμε αναφέρθηκε στη σημασία της Μεσογειακής Διατροφής και της κατανάλωσης ελαιολάδου για την υγεία των πολιτών. «Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε στον μεγάλο ειδησεογραφικό οργανισμό Bloomberg και η οποία καταγράφει τον δείκτη υγείας 180 χωρών, ανέφερε η κα Τριχοπούλου” η Ελλάδα “έπεσε” το 2019 στην 26η θέση, από την 20η θέση που κατείχε το 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1960 ο Έλληνας, ακολουθώντας την μεσογειακή διατροφή, ήταν ο πλέον μακρόβιος. “Η ανάπτυξη μιας χώρας, τόνισε η κα Τριχοπούλου, δεν είναι μόνο οι επενδύσεις της, αλλά βασίζεται κυρίως στην υγεία του λαού της, η οποία επηρεάζεται από τη διατροφή. Ο υποβιβασμός της Ελλάδας στην 26η θέση, κρούει τον κώδωνα κινδύνου, και θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με την υγεία, την δημόσια υγεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα», πρόσθεσε.

Ο κος Βασίλης Καμβύσης, Χημικός, Ελαιοποιός, Γευσιγνώστης, Μέλος Δ.Σ. ΦΙΛΑΙΟΣ, παρουσίασε τους 10 λόγους - και τρόπους - για την διεκδίκηση και διατήρηση ενός βραβείου για το ελαιόλαδο. Μεταξύ των λόγων ανέφερε την αναβάθμιση της αξιοπιστίας της επιχείρησης, την διασφαλισμένη δημοσιότητα και την υψηλότερη τιμή πώλησης του προϊόντος, ενώ ως σημαντικούς παράγοντες διασφάλισης του βραβείου και διατήρησής του ανέφερε την σταθερότητα στην ποιότητα, την φερεγγυότητα της επωνυμίας του παραγωγού και την αποτελεσματική διοίκηση της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος FORUM A.E. κος Νίκος Χουδαλάκης στην εισήγησή του με θέμα: Διεθνείς Εκθέσεις: οι Επιχειρήσεις συναντούν την Ανάπτυξη, τόνισε ότι οι Διεθνείς εκθέσεις όπως η FOODEXPO, αποτελούν, μεταξύ άλλων, έναν χώρο εκπαίδευσης για τους αυριανούς επιτυχημένους εξαγωγείς. Οι επιχειρηματίες έρχονται σε επαφή με περισσότερους από 1000 αγοραστές από όλο τον κόσμο και διαμορφώνουν τη στρατηγική τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις των «χωρών στόχου» των επιχειρήσεών τους. Η ανάγκη για υπηρεσίες εκθεσιακές και άλλες, όπως αυτές που προσφέρει κάθε σοβαρή Διεθνής Έκθεση, έχει αναδείξει την FOODEXPO, στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσα σε 5 μόλις χρόνια.

Η κα Έφη Χριστοπούλου, Χημικός Eμπειρογνώμων Ε. Ε. και Δ. Σ. Ε., Panel Supervisor Οργανοληπτικής Ομάδας ΣΕΒΙΤΕΛ, παρουσίασε την αδιάβλητη διαδικασία που ακολουθεί ο Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου ΚΟΤΙΝΟΣ (Blind Test, φύλλο αξιολόγησης που χρησιμοποιείται από τους κριτές στον διαγωνισμό του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου MARIO SOLINAS), καθώς και τα αποτελέσματά του. Η απονομή βραβείων σε διάφορες ποικιλίες, τόνισε, αποδεικνύει ότι η εφαρμογή καλών πρακτικών είναι ο κύριος παράγοντας για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας. Με δεδομένο ότι οι παραδοσιακές ελαιοπαραγωγικές χώρες βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα των ελαιολάδων τους, ενώ νέες ελαιοπαραγωγικές χώρες εισέρχονται στην αγορά, απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στον τομέα προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του ελληνικού ελαιολάδου και την βελτίωση της ποιότητάς του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr