NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Υπουργείο Οικονομίας: Νέα δομή στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια

Υπουργείο Οικονομίας: Νέα δομή στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια

Μια νέα δομή με σκοπό την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δημιουργείται με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Οι στόχοι και οι κεντρικοί άξονες αυτής της δομής συζητήθηκαν χθες, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, σε συνάντηση των θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στη δομή.

Συγκεκριμένα, συστήνεται ένα δίκτυο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας. Το δίκτυο θα τελεί υπό την αιγίδα μιας επιτελικής δομής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Πρόκειται, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «για μια σύγχρονη μορφή συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που διασφαλίζει την ευελιξία, τον έλεγχο, την εγκυρότητα και τη συνέχεια της δράσης.

Η δομή έρχεται να καλύψει ένα θεσμικό κενό, καθώς στοχεύει στον πυρήνα των αναγκών της επιχειρηματικής βάσης της χώρας, παρέχοντας επεξεργασμένη πληροφορία και εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των επενδυτικών τους σχεδίων. Η πληροφόρηση θα παρέχεται κεντρικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και συγχρόνως οι άμεσα ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να ενημερώνονται και σε τοπικό επίπεδο από σημεία φυσικής παρουσίας της δομής στους Νομού».

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) αναλαμβάνει την ανάπτυξη της κεντρικής ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα παρέχονται με οργανωμένο τρόπο πληροφόρηση και υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης δομής είναι η δυνατότητα διασφάλισης υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και απασχόλησης πολύ εξειδικευμένων στελεχών με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, των βάσεων δεδομένων και ιδίως της μακρόχρονης εμπειρίας στην παροχή συμβουλών σε επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr