NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Η καινοτόμος Ελλάδα βρέθηκε για τρεις ημέρες στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας

Η καινοτόμος Ελλάδα βρέθηκε για τρεις ημέρες στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας

Ολοκληρώθηκε χθες, μετά από ένα τριήμερο με μια πλούσια σειρά από πάνελ, workshop, παρουσιάσεις και 250 εισηγητές, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, το 9o Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας. Χορηγός επικοινωνίας του πολυσυνεδρίου ήταν το epixeiro.gr, το οποίο είχε μάλιστα και παρουσία σε δύο sessions, σε ρόλο συντονιστή. Το πρώτο, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, αφορούσε στις startups. Το δεύτερο, την Κυριακή 31 Μαρτίου, είχε ως θέμα του το Internet of Things. Ως συντονιστής των συγκεκριμένων πάνελ, μπορώ να πω πως τα όσα αναφέρθηκαν σε αυτά ήταν εξαιρετικά σημαντικά και ενδιαφέροντα.

Ξεκινώντας από το πρώτο, είδαμε τις δυνατότητες που έχουν οι startups στην Ελλάδα, τους λόγους που υπάρχουν για να φτιάξει κάποιος μια τέτοια και τα σημεία που χρειάζονται προσοχή. Από τις ερωτήσεις του κοινού αλλά και τις συζητήσεις που έγιναν στο περιθώριο του συγκεκριμένου session, κρατάω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί founders, με πολλές καλές - ενδεχομένως και πρωτοποριακές - ιδέες που δεν ξέρουν πως να τις προωθήσουν και να τις υποστηρίξουν, τόσο ως προϊόν όσο και ως εταιρεία. Και από αυτό, γίνεται ακόμη πιο σαφής, νομίζω, ο ρόλος και η σημασία που έχει ένα portal όπως το epixeiro.gr αλλά και ένα event όπως το Πανόραμα.

Θα ήθελα να αναφέρω και εδώ κάτι που είπα στην εισαγωγή μου, στο session. Προσωπικά, μέσω των συνεντεύξεων και του περιεχομένου που παρουσιάζουμε στο epixeiro.gr, έχω γνωρίσει αρκετούς startuppers οι οποίοι ξεκίνησαν με κάτι και σήμερα ασχολούνται με κάτι άλλο, κάποια άλλη εταιρεία. Η όλη διαδικασία χρειάζεται, λοιπόν, δουλειά, επιμονή, προσαρμογή, εξέλιξη και να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Και μπορούμε να πούμε πως μια startup είναι ένας «ζωντανός οργανισμός», που αναπτύσσεται, μεγαλώνει, εξελίσσεται και μετασχηματίζεται. Και καμία γνώση δεν πάει χαμένη.

Στο δεύτερο session, που είχε ως θέμα του το Internet of Things, είδαμε την ευρεία εξάπλωση του συγκεκριμένου τεχνολογικού χώρου, τις προοπτικές που προσφέρονται για τις επιχειρήσεις αλλά και τις καινοτομίες που αναμένονται. Εδώ, οι ερωτήσεις που έκανε το κοινό στους εισηγητές κινήθηκαν αρκετά γύρω από τον «αντίκτυπο» του IoT στην καθημερινότητα μας αλλά και τις ενδεχόμενες «συζητήσιμες» πλευρές του, όπως τον κίνδυνο hacking, την προστασία των δεδομένων, την ιδιωτικότητα και τα ηθικά ζητήματα.

Κλείνοντας, ένα από τα σχόλια συνέδρου που κάνουν αυτή τη στιγμή την εμφάνιση τους στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανοράματος, είναι το ακόλουθο: «Κατάλαβα πόσο "μικρό" είναι το Μέγαρο Μουσικής για να καλύψει ένα τόσο ξεχωριστό και πολύ χρήσιμο Πανόραμα». Και εφόσον οι διοργανώτες προβάλουν τη συγκεκριμένη αναφορά, ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω κι εγώ πως η συμμετοχή του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που οι αίθουσες του Μεγάρου έδειχναν σχετικά... μικρές! Σε κάθε περίπτωση, έως την επόμενη φορά, μην σταματάτε να αναζητάτε «την "Αλλη Ελλάδα", της καινοτομίας και της εξωστρέφειας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr