NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Έλληνας ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019

Έλληνας ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019
01_04_2019 | 15:19 01_04_2019 | 15:25
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα

Ένας Έλληνας αναδείχθηκε ως ο καλύτερος γενικός γιατρός της Ευρώπης, μετά από τη βράβευση «WONCA Europe Award of Excellence in Health Care».

Πρόκειται για τον Ανάργυρο Μαριόλη, Γενικό – Οικογενειακό γιατρό, που έχει αφιερωθεί στον αγώνα ανάπτυξης του Κέντρου Υγείας της Αρεόπολης, το οποίο επισκέπτονται ετησίως περίπου 2.500 ασθενείς.

Σε ηλικία 30 ετών, ο Μαριόλης σχεδίασε και δημιούργησε το πρώτο Κέντρο Υγείας στην Ελλάδα, στον Βύρωνα, το οποίο είχε εντυπωσιακή επιτυχία με σημαντικά αποτελέσματα για το Ελληνικό Σύστημα Υγείας. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και εξυπηρετεί πάνω από 150.000 επισκέψεις ετησίως.

Όπως τόνισε ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση «λαμβάνοντας αυτήν την τιμή βράβευση, η συγκίνηση μου δεν μετριέται με λέξεις. Καθώς αναφέρομαι στους ασθενείς και την προσπάθεια, την οποία κάνουμε τόσα χρόνια, ομοιάζουν οι στιγμές με απειράριθμους κόκκους που, ενώ δείχνουν ολόιδιοι, κανείς τους δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Το καθήκον και η ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια θεσμοθετήθηκαν από τους ίδιους τους πολίτες – ασθενείς».

Με πληροφορίες από healthpharma, woncaeurope

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr