NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Revolut, Brexit και Ελλάδα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες

Revolut, Brexit και Ελλάδα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες

Η Revolut, με σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε το κοινό για το τι θα συμβεί με τις υπηρεσίες της μετά το επερχόμενο Brexit.

Όπως αναφέρει η εταιρεία «οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη και αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε κοντά στην κατανόηση του τι θα ‘ερθει. Όμως, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους πελάτες μας στην Ευρώπη ότι έχουμε κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να διασφαλίσουμε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη Revolut με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».

Τι θα συμβεί εάν υπάρχει συμφωνία

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ καταλήξουν σε συμφωνία ή εάν υπάρχει μια περίοδος προσωρινής ανακούφισης, τότε τίποτα δεν θα αλλάξει από την πλευρά της Revolut. «Θα συνεχίσουμε να έχουμε τα εξουσιοδοτημένα δικαιώματα μας (μέσω Revolut Ltd) σε όλη την Ευρώπη, και δεν απαιτείται δράση από την πλευρά σας» όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Τι θα συμβεί εάν δεν υπάρχει συμφωνία

«Μέσα στον περασμένο χρόνο, δημιουργήσαμε μια νέα ευρωπαϊκή οντότητα (Revolut Payments UAB) για την προετοιμασία ενός αποτελέσματος χωρίς συμφωνία. Ενώ εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η οντότητα θα είναι πλήρως λειτουργική, αυτή είναι μόνο μια προφύλαξη για τώρα. Όμως είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή η νέα οντότητα βρίσκεται τώρα σε beta φάση και καθώς όλοι μας περιμένουμε να δούμε τι συμβαίνει, η ελαχιστοποίηση της ενδεχόμενης διακοπής των υπηρεσιών σας είναι το πρωταρχικό μας μέλημα. Σε αυτή την νέα ευρωπαϊκή οντότητα θα προσχωρήσουν μόνο χρήστες που διαμένουν στον EOX και μόνο σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Ο λογαριασμός σας δεν θα επηρεαστεί

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει από την πλευρά σας, στην περίπτωση που θα πρέπει να μεταφέρουμε πελάτες από το Η. Β. στην ευρωπαϊκή μας οντότητα. Τα στοιχεία του λογαριασμού σας θα παραμείνουν τα ίδια και θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας με τον ίδιο τρόπο.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι οικονομικές και άλλες κανονιστικές σας προστασίες παραμένουν αναλλοίωτες. Όπως μπορεί να γνωρίζετε, βάση νόμου, διατηρούμε όλα τα χρήματα των πελατών μας σε εγγυημένους λογαριασμούς και οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα επηρεάσει την διασφάλισης των χρημάτων σας. Η ευρωπαϊκή μας οντότητα έχει ανοίξει έναν αριθμό λογαριασμών που θα φυλάσσονται τα χρήματα σας με ασφαλή τρόπο, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μεταφέρουμε πελάτες».

Μπορεί να ξανά χρειαστεί έλεγχος ταυτότητάς

«Δυστυχώς, η ευρωπαϊκή μας οντότητα υπόκειται σε τοπικούς νόμους που δεν αναγνωρίζουν την άδεια οδήγησης ως ενιαία έγκυρη μορφή αναγνώρισης. Επομένως, όσοι πελάτες άνοιξαν και επικύρωσαν τον λογαριασμό τους με άδεια οδήγησης θα χρειαστεί η επαλήθευση της διαδικασίας επικύρωσης χρησιμοποιώντας διαβατήριο ή κρατική ταυτότητα».

Ελλάδα και Revolut

«Όποια και αν είναι η έκβαση, παρακολουθούμε ενεργά όλα τα πιθανά σενάρια και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε προς το συμφέρον σας! Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχουμε κάνει ήδη όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και προετοιμασίες στα όποια πιθανά σενάρια του Brexit.

Έχοντας στραμμένο το βλέμμα μας στην Ευρώπη και επενδύοντας στην Ελληνική αγορά, επεκτείνουμε την εργασιακή μας δραστηριότητα στην Αθήνα με το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, όπως Head of Growth - Mediterranean (Greece-Cyprus-Malta)! Η Ελλάδα αποτελεί για εμάς μια αγορά ζωτικής σημασίας και ρυθμιστής τόσο των Βαλκανίων αλλά και της ανατολικής μεσογείου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο αριθμό των χρηστών αυξήθηκε κατά 400% μέσα σε ένα 1 χρόνο (230.000 χρήστες)».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr