NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Νέα διαρροή για το Facebook: Εντοπίστηκαν δεδομένα χρηστών σε δημόσιο server

Νέα διαρροή για το Facebook: Εντοπίστηκαν δεδομένα  χρηστών σε δημόσιο server
03_04_2019 | 23:28 03_04_2019 | 23:34
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Μια ακόμη σημαντική διαρροή δεδομένων που εμπλέκει το όνομα της Facebook ήρθε σήμερα στο προσκήνιο, με τους ερευνητές της UpGuard να υποστηρίζουν πως εντόπισαν δεδομένα χρηστών του γνωστού κοινωνικού δικτύου σε σημεία που ήταν δημοσίως προσβάσιμα, σε servers της Amazon.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα δεδομένα που βρέθηκαν στην υπηρεσία S3 της Amazon περιελάμβαναν πάνω από 540 εκατομμύρια εγγραφές με πληροφορίες χρήστη, όπως σχόλια, αντιδράσεις και ονόματα λογαριασμών, τα οποία φαίνεται να έχουν μεταφορτωθεί από την εταιρεία Cultura Colectiva με έδρα το Μεξικό.

Τα αρχεία ήταν αποθηκευμένα εκεί από συνεργάτη της Facebook, όχι από την ίδια την υπηρεσία. Επιπλέον, αναφέρεται πως αυτά δεν ήταν εξαιρετικά ευαίσθητα - για παράδειγμα, δεν περιείχαν οικονομικές πληροφορίες ή αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κλοπή ταυτότητας.

Η εταιρεία αναφέρει πως εντοπίστηκαν και βάσεις δεδομένων με κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα για την εφαρμογή «At the Pool», η οποία μπορούσε να διασυνδεθεί με το Facebook, έχοντας σταματήσει τη λειτουργία της το 2014. Ο αριθμός των χρηστών που επηρεάζεται από τη συγκεκριμένη διαρροή φτάνει τους 22.000, ενώ φαίνεται πως δεν εντοπίστηκαν κωδικοί πρόσβασης για το ίδιο το Facebook.

Εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία διερευνά την υπόθεση και πρόσθεσε ότι, βάσει των πληροφοριών που είχε στη διάθεση του, η UpGuard δεν είχε επικοινωνήσει με τους ίδιους. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Facebook γνώριζε για την έκθεση από τη στιγμή που ένας δημοσιογράφος του Bloomberg ήρθε σε επαφή μαζί τους για την ιστορία που ετοίμαζε, βάσει των ευρημάτων της UpGuard.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η αποθήκευση πληροφοριών που λαμβάνετε από το Facebook σε μη ασφαλείς τοποθεσίες απαγορεύεται ρητά από τις πολιτικές μας». Η εταιρεία τονίζει πως συνεργάστηκε με την Amazon για την επίλυση του θέματος. Σύμφωνα με την UpGuard, η Amazon είχε ενημερωθεί για το ζήτημα από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα μέχρι και πριν από μερικές ώρες.

Με πληροφορίες από CNBC, Bloomberg, UpGuard

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr