NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Επιχειρηματίες γης και θάλασσας

Επιχειρηματίες γης και θάλασσας
05_04_2019

Powered by:
AFI​ Action Finance Initiative, ΑΜΚΕ
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται στον πρωτογενή τομέα για την επαγγελματική τους απασχόληση. Η προσπάθεια μετάβασης της Ελληνικής οικονομίας από ένα σύστημα που βασίζεται αποκλειστικά στην παροχή υπηρεσιών, σε ένα βιώσιμο μοντέλο που παράγει, είναι αναγκαία και απαραίτητη.

Άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα ζούσαν στις πόλεις, αλλά και επιχειρηματίες με οικογενειακή παράδοση στον πρωτογενή τομέα, έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο, συναντήθηκαν με την γη, το νερό, έμαθαν να δουλεύουν με την φύση - και αφοσιώθηκαν στο πάθος τους για μια διαφορετική προσέγγιση στο ‘’επιχειρείν’’.

Σε αυτό το άρθρο φιλοξενούμε τρεις νέες επιχειρήσεις με αξιοζήλευτα αποτελέσματα και κοινή συνισταμένη την αγάπη τους για την φύση και τα αγαθά της. Τρεις προσπάθειες που υποστήριξε η AFI και έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε.

Δημήτρης-Agrifarm

Agrifarm-epixeiro.jpg?mtime=20190404153604#asset:120171

Site / Facebook

Η Agrifarm αποτελεί μια συνεργατική μορφή παραγωγής και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων που καλλιεργούνται με απολύτως φυσικό τρόπο σε επιλεγμένες γεωργικές εκτάσεις στην Ελλάδα, με απόλυτο σεβασμό στο μικροκλίμα. Μετά την μεγάλη επιτυχία και βράβευση των υφιστάμενων προϊόντων του, με τα οποία κάνει περήφανη την Ελλάδα σε προϊόντα 1ης γραμμής στο εξωτερικό, ο Δημήτρης επισκέφτηκε την AFI προκειμένου να υποστηριχθεί και να πάει την εταιρεία του ένα βήμα παραπέρα. Ο ίδιος αποτελεί την τέταρτη γενιά μιας οικογένειας με μακρά παράδοση στο πρωτογενή τομέα και είναι ο πρώτος της οικογένειας του που εφάρμοσε σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας στην παραγωγή του.

Η AFI συνεργάστηκε με το Δημήτρη πάνω στο business plan, τις προβλέψεις πωλήσεων και την χρηματοδότηση της εταιρίας του.

Ο Δημήτρης μας εξηγεί χαρακτηριστικά πώς:
«Ο σκοπός μου είναι παραγωγή και τυποποίηση προϊόντων της ελληνικής γης μέσω της υιοθέτησης ενός συγκεκριμένου γεωργικού μοντέλου και της προσέγγισης που ονομάζουμε “Refarming Greece. Σε όλη αυτή την προσπάθεια η AFI στάθηκε δίπλα μου, με συμβούλεψε και συνέβαλε ενεργά με λύσεις σε καθοριστικές στιγμές της επιχείρησης”.

Τα προϊόντα της Agrifarm θα τα βρείτε σε όλα τα My Market, σε delicatessen και online. Στην Agrifarm θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία βραβευμένα ελληνικά όσπρια, και ρύζι.


Μπάμπης και Γιώργος- Αλιείς και ιδιοκτήτες Αλιευτικού

fisherman.jpg?mtime=20190404153951#asset:120174

Η αγάπη τους για την θάλασσα, τους ώθησε από μικρή ηλικία να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με την αλιεία. Ένα χόμπι που καθώς περνούσαν το χρόνια τους προσέφερε την απαραίτητη διέξοδο από την καθημερινότητα.

Η απόφαση να μετατρέψουν το χόμπι τους σε επαγγελματική ενασχόληση ήταν κάτι που δεν χρειαζόταν πολύ σκέψη ειδικά όταν ο καλύτερός φίλος του πρότεινε να συνεργαστούν. Για τους δυο νέους άνδρες, το μοναδικό πρόβλημα ήταν η έλλειψη του απαραίτητου κεφαλαίου για την αγορά του τρεχαντηριού και του κατάλληλου εξοπλισμού. Η AFI παρείχε τα κατάλληλα κεφάλαια τα οποία σε συνδυασμό με τις οικονομίες τους επέτρεψαν στους δύο φίλους να αποκτήσουν το αλιευτικό τους και να μπουν με δύναμη στον αγώνα που φέρνει το ταξίδι στις θάλασσες της βόρειας Ελλάδας. Δυο νέα παιδιά που συνεχίζουν ένα παραδοσιακό επάγγελμα, συνδυάζοντας πάθος, γνώση και περιβαλλοντολογική ευαισθησία.


Θάνος και Πάνος- Ladolea

ladolea-epixeiro.jpg?mtime=20190404154143#asset:120179

Site / Facebook / Instagram

Η μεγάλη τους αγάπη για υψηλή ποιότητα κορινθιακού ελαιολάδου οδήγησε τα δυο αδέλφια στην δημιουργία προϊόντων με αυθεντική ελληνική ταυτότητα. H επιχείρηση παράγει τρία υψηλής ποιότητας βιολογικά και εξαιρετικά παρθένα μονοποικιλιακά ελαιόλαδα, από γηγενείς κορινθιακές ποικιλίες καθώς και ένα βιολογικό γλυκό ξίδι με γεύση περγαμόντου, σε πρωτότυπες χειροποίητες κεραμικές συσκευασίες.

Όπως εξηγεί ο Πάνος. «Η συμβολή της AFI ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της επιχείρησης μιας και λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού η ανάγκη για επέκταση των εγκαταστάσεων αλλά και εφαρμογή προτύπων ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων ήταν επιβεβλημένη ενώ η πρόσβαση σε χρηματοδότηση δύσκολη. Πέρα, της χρηματοδότησης που μας προσέφερε η AFI, η ομάδα της μας υποστήριξε σε στρατηγικό επίπεδο με διαμόρφωση και συμβουλευτική στο επιχειρηματικό πλάνο της επιχείρησης μας».

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η επιχείρηση τους έχει καταφέρει να ξεχωρίσει λόγω της ποιότητας των προϊόντων τους καθώς και του οράματος τους για μια πρωτότυπη συσκευασία που είναι εμπνευσμένη από τον αρχαίο Ελληνικό αμφορέα.

Η AFI δημιουργήθηκε το 2014 από την Action Aid Hellas και την Adie International με σκοπό:

  • Να εισάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα. Παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροδανείων έως και €12.500 σε ανέργους και υφιστάμενους επιχειρηματίες που είναι αποκλεισμένοι από άλλες μορφές χρηματοδότησης. Για την εκταμίευση των δανείων συνεργάζεται με τη Eurobank και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
  • Να προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικής εκπαίδευσης, υποστήριξης και mentoring μέχρι και την πλήρη αποπληρωμή του δανείου
  • Να υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και να κάνει συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης του νομικού και θεσμικού πλαισίου γύρω από την επιχειρηματικότητα.


Facebook | Instagram

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr