NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Πώς οι ελληνικές επιχειρήσεις θα κερδίσουν το στοίχημα των νέων τεχνολογιών

Πώς οι ελληνικές επιχειρήσεις θα κερδίσουν το στοίχημα των νέων τεχνολογιών
05_04_2019 | 14:53 05_04_2019 | 15:06
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Η εκπαίδευση, επιμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση των ανθρώπων, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία επιτυχίας οποιασδήποτε επιχείρησης σε οποιοδήποτε τομέα.

Υπολογίζεται ότι μια επιχείρηση ακόμη και με 100 άτομα προσωπικό δαπανά από 1000 – 2000 ευρώ ανά άτομο ετησίως για επαγγελματική εκπαίδευση και εκπαίδευση «πάνω στη δουλειά». Στο κόστος αυτό συνήθως δεν περιλαμβάνονται «κρυφές» δαπάνες όπως το κόστος των ανθρώπων που εκπαιδεύουν μέσα από την επιχείρηση, το κόστος δέσμευσης χώρων ή εξοπλισμού για την εκπαίδευση, ή το κόστος τυχόν αστοχιών ειδικά σε τομείς που η εκπαίδευση ενέχει κινδύνους όπως κατασκευαστικός, βιομηχανία κλπ.

Στη νέα εποχή που ήδη ζούμε λόγω των εκθετικών τεχνολογικών αλλαγών και της κατάστασης της αγοράς εργασίας, η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση είναι σημαντικότερη από ποτέ.

Οι τεχνολογίες Virtual & Augmented Reality προσφέρουν πλέον βιωματικές δυνατότητες για εκπαίδευση και επιμόρφωση που κάνουν την εκπαίδευση πολύ πιο αποτελεσματική! Προσφέρουν επίσης δυνατότητες για συνεχή υποβοήθηση πάνω στη δουλειά με συστήματα όπως Augmented Reality Assistance όπου ο χειριστής βλέπει (μέσα από τα ειδικά γυαλιά ή και το smartphone) τον πραγματικό κόσμο επαυξημένο με ένα ψηφιακό επίπεδο που περιέχει οδηγίες, κατευθύνσεις, βήματα εργασιών, αλλά και πληροφορίες κατάστασης μέσω σύνδεσης με δίκτυα ΙΟΤ!

Αρκεί μια ματιά σε μερικά πρόσφατα παραδείγματα εφαρμογών σε διάφορους τομείς.

Η Walmart (ο μεγαλύτερος retailer στην Αμερική), χρησιμοποιεί τεχνολογία VR για να εκπαιδεύσει χιλιάδες άτομα από το προσωπικό της σε καθημερινές εργασίες, αλλά και σενάρια που είναι δύσκολο έως αδύνατον να αναπαραχθούν διαφορετικά όπως για παράδειγμα το “Black Friday”.

power-x-cover.png?mtime=20190405145156#asset:120306



Στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, εφαρμογές Augmented Reality μέσω ειδικών γυαλιών υποβοηθούν και καθοδηγούν τους τεχνικούς συντήρησης σε σειρά βημάτων που πρέπει να γίνουν με ασφάλεια.

power-x-exponential-1_190405_145044.jpg?mtime=20190405145044#asset:120305



Σε εργοστάσια, πλοία, αποθήκες, μηχανοστάσια και βιομηχανικά περιβάλλοντα, εταιρείες όπως η BOEING και πολλές άλλες χρησιμοποιούν τεχνολογία AR assistance όπου ο τεχνικός μπορεί να ζητήσει ζωντανά βοήθεια από άλλον εμπειρογνώμονα που βρίσκεται αλλού βλέποντας ότι ακριβώς βλέπει. Μπορεί επίσης να βλέπει επίπεδα επιπλέον πληροφοριών που τροφοδοτούνται ζωντανά από σένσορες μέσω δικτύου ΙΟΤ. Για παράδειγμα αν μια βαλβίδα έχει λασκάρει και χρειάζεται σφίξιμο!

Power-x-future-2.jpg?mtime=20190405144929#asset:120304

Ο Γιάννης Σωτηράκος, CEO της powerX.tech που εξειδικεύεται σε εφαρμογές exponential technologies γενικότερα, αλλά και VR/AR ειδικότερα έχει δηλώσει ότι

«οι τεχνολογίες VR/AR (ή από κοινού “extended reality” XR) βρίσκουν ήδη περισσότερες εφαρμογές για επαγγελματική παρά για προσωπική χρήση. Η ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση ικανοτήτων (skills) και η ανάγκη για καλύτερη παραγωγικότητα και χαμηλότερα κόστη συναντιέται με τις δυνατότητες των τεχνολογιών αυτών. Μπορείτε να δείτε ζωντανά τα παραπάνω – και αρκετά ακόμη – με μία επίσκεψη στο Xfuture demo room! Τον χώρο και τη σχετική εμπειρία που δημιουργήθηκε για μια ολοκληρωμένη πρώτη εισαγωγή στις εκθετικές τεχνολογίες και προσέγγιση περιλαμβάνοντας και εφαρμογές XR training & assistance.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr