NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Έρχεται μπλόκο σε ακόμη περισσότερες «πειρατικές» ιστοσελίδες

Έρχεται μπλόκο σε ακόμη περισσότερες «πειρατικές» ιστοσελίδες
05_04_2019 | 14:55 05_04_2019 | 14:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με το διακριτικό τίτλο GRAMMO, με έδρα στην Αθήνα, αιτήθηκε τη λήψη απόφασης για μια νέα λίστα ιστοσελίδων που μοιράζονται «πειρατικό» περιεχόμενο, με την ΕΔΠΠΙ (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας) να το κάνει δεκτό.

Η σχετική επιστολή της ΕΔΠΠΙ έχει ήδη αποσταλεί «προς τους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο, οι οποίοι έχουν νομίμως αδειοδοτηθεί και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, και τους διαχειριστές ή/και τους ιδιοκτήτες των αναφερόμενων στην αίτηση ιστοσελίδων».

Σε αυτήν, εντοπίζονται οι ακόλουθες ιστοσελίδες: 1) Ellinomania.eu, 2) warez‐bb.org, 3) newalbumreleases.net, 4) boerse.to, 5) greekddl.net, 6) rarbg.to, 7) torrentz2.eu, 8) limetorrents.cc και limetorrents.info, 9) rutracker.net και rutracker.org, 10) torrentdownloads.me, 11) music‐bazaar.com.

Όπως αναφέρεται «σύμφωνα με τους ισχυρισμούς επί της αίτησης, κατόπιν έρευνας του αιτούντος οργανισμού συλλογικής διαχείρισης, προέκυψε ότι οι ως άνω ιστότοποι λειτουργούν είτε παρέχοντας υπερσυνδέσμους, είτε ως ανταλλαγή αρχείων μέσω ομότιμων δικτύων (peer-to-peer και BitTorrent) είτε ως μη εξουσιοδοτημένες σελίδες πληρωμής ανά καταφόρτωση (pay per download). Στις περιπτώσεις αυτές προσβάλλονται έργα και προστατευόμενα αντικείμενα (φωνογραφήματα), παράλληλα με άλλα προστατευόμενα αντικείμενα και έργα, όπως κινηματογραφικές ταινίες, λογισμικό και άλλα, είτε σε μορφή φορέων ήχου (albums) είτε μεμονωμένα φωνογραφήματα, όπως επίσης και φωνογραφήματα που είναι ενσωματωμένα σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές».

Πριν μπουν οι σχετικές απαγορεύεις στην πρόσβαση, με την βοήθεια των παρόχων, δίνονται 10 ημέρες στους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων να συμμορφωθούν, λαμβάνοντας τις σχετικές άδειες ή αφαιρώντας το περιεχόμενο.

Με πληροφορίες από TorrentFreak

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr