NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Συνέντευξη Εργασίας: Όσα πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις τις εντυπώσεις και τη δουλειά!

Συνέντευξη Εργασίας: Όσα πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις τις εντυπώσεις και τη δουλειά!
09_04_2019 07_10_2020

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training

Βελτίωσε τον τρόπο που βλέπεις εσύ τον εαυτό σου και κάνε τον μελλοντικό σου εργοδότη να σε προσλάβει!

Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης ενδέχεται να σε ρωτήσουν ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και ποια τα λιγότερο δυνατά. Και πίστεψέ με, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνουν: “πώς βλέπεις τον εαυτό σου;” ή “με ποιον θα συνέκρινες τον εαυτό σου;”. Ο τρόπος που απαντάς σε τέτοιου είδους ερωτήσεις τους επιτρέπει να καταλάβουν τι πιστεύεις εσύ για εσένα.

Ακολουθούν 5 βήματα που θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να βελτιώσεις τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου, αλλά και να σκίσεις στην επόμενή σου συνέντευξη.

1. Κάνε πρόβα με έναν φίλο σου

Όταν μιλάς, οι άλλοι καταλαβαίνουν τι θέλεις να πεις; Στέλνεις το σωστό μήνυμα στους αποδέκτες; Ζήτησε από έναν φίλο σου να σε βοηθήσει. Άρχισε να μιλάς και ρώτησέ τον αν καταλαβαίνει αυτά που θέλεις να πεις. Είναι ξεκάθαρο το νόημα; Η γνώμη του φίλου σου θα σε βοηθήσει. Εκτός όμως από εκείνον, έχεις και εσύ την δυνατότητα να ακούσεις τον εαυτό σου να μιλάει, να καταλάβεις τον τρόπο που χειρίζεσαι τα συναισθήματά σου κατά την διάρκεια μίας ομιλίας, να δεις το κατά πόσο το μήνυμά σου είναι κατανοητό και να αποκτήσεις τελικά μεγαλύτερη αυτογνωσία. Στο τέλος αυτού του πειράματος, θα διαπιστώσεις ότι έχεις γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό σου.

2. Αναγνώρισε τις δυνάμεις σου...

Σκέψου τα δυνατά σου σημεία, αλλά και εκείνα που σχετίζονται με τις απαιτήσεις της δουλειάς που διεκδικείς. Εξήγησε στον συνεντευξιαστή σου πώς τα πλεονεκτήματά σου θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις καλύτερα σε αυτή τη θέση εργασίας.

3. Αλλά και τις αδυναμίες σου

Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης εργασίας εκτός από τις δυνάμεις σου να είσαι έτοιμος να απαντήσεις και σε ερωτήσεις που αφορούν στις αδυναμίες σου. Προσπάθησε να αναφέρεις μία αδυναμία σου η οποία δεν θα επηρεάσει την διαδικασία της συνέντευξης, ούτε όμως θα σε κάνει να φαίνεσαι ακατάλληλος για τη θέση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αναφέρεις μία αδυναμία και να εξηγήσεις πώς έχεις προσπαθήσει να τη δουλέψεις και να τη βελτιώσεις. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι ουσιαστικά δεν αποτελεί πλέον μειονέκτημά σου. Για παράδειγμα μπορείς να πεις ότι τα τελευταία χρόνια έχεις βελτιώσει τα επικοινωνιακά σου προσόντα και πλέον κάνεις καλύτερες παρουσιάσεις σε πελάτες γιατί έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης εργασίας εκτός από τις δυνάμεις σου να είσαι έτοιμος να απαντήσεις και σε ερωτήσεις που αφορούν στις αδυναμίες σου.

4. Πες ενδιαφέρουσες ιστορίες

Είναι πολύ χρήσιμο να αναφέρεις μερικά παραδείγματα, όπου χρησιμοποίησες τις δυνάμεις σου με επιτυχία καταφέρνοντας για παράδειγμα να προλάβεις μία προθεσμία ή να κλείσεις έναν πελάτη.

Προσπάθησε να παρουσιάσεις τον εαυτό σου σαν ένα άτομο δραστήριο, αποτελεσματικό και δυναμικό που μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, να παίρνει αποφάσεις και να οδηγεί την ομάδα του στην επιτυχία.

Για παράδειγμα αν πεις ότι ένα από τα προσόντα σου είναι ότι σκέφτεσαι και δρας με ψυχραιμία ακόμα και υπό συνθήκες πίεσης, μπορείς να αναφέρεις μία περίπτωση όπου η ομάδα σου ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη, πως εσύ ανέλαβες να διαχειριστείς την όλη κατάσταση και το πώς τελικά αυτό σας βοήθησε να ολοκληρώσετε το project που είχατε αναλάβει με επιτυχία.

5. Σύγκρινε τον εαυτό σου με άτομα που σε εμπνέουν

Προκειμένου να διαπιστώσει πώς βλέπεις τον εαυτό σου ένας recruiter ή ένας εργοδότης, ενδέχεται να σου πει να συγκρίνεις τον εαυτό σου με ένα άλλο άτομο.

Σε αυτήν την περίπτωση προσπάθησε να είσαι μετριόφρων και απόφυγε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με διάσημα άτομα από τον τομέα των επιχειρήσεων ή της επιστήμης.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αναφέρεις ένα άτομο που είναι πολύ κοντά σου και σε εμπνέει, όπως είναι οι γονείς σου, ένας καθηγητής ή ένας μέντορας. Στη συνέχεια προσπάθησε να τονίσεις τα θετικά του και τα κοινά σας σημεία. Αυτά που σε κάνουν κατάλληλο για την δουλειά. Για παράδειγμα μπορείς να πεις ότι μοιάζεις πολύ στον μπαμπά σου, ο οποίος ήταν πολύ επικοινωνιακός και σε βοήθησε να αναπτύξεις και εσύ αυτό το ταλέντο. Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζεις τον εαυτό σου θετικά και την ίδια στιγμή δείχνεις αυθεντικός και ταπεινός.


Αρχική δημοσίευση στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr